Благоевград с 28-метрова елха

Благоевград с 28-метрова елха | StandartNews.com

Тази вечер монтираха коледната елха на площад „Георги Измирлиев" в Благоевград. Тя е висока почти 28 метра. Красивото дърво веднага привлече погледите на благоевградчани и осигури коледния дух и настроение. Вече са поставени лампички по дърветата, готова е украсата из целия град.

На 5 декември по традиция ще бъдат запалени коледните светлини в Благоевград. Тази година Коледа в областния център ще има благородна мисия - събиране на средства за операция на Михаил Николов от Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий".

Всяко мероприятие в общината ще премине под мотото „Благоевград за Мишо". Събраните средства от продажба на коледни картички, изработените от малките джуджета в работилницата на Дядо Коледа, от базарите и изненадите, подготвени за жители и гости на Благоевград, ще бъдат дарени за лечението на младежа, който догодина ще е абитуриент. Общинското ръководство и тази година е подготвило пъстра коледно-новогодишна програма с благотворителна мисия. Първото събитие е утре в зала „Пейо Яворов" от 18.30 часа. Ще има кутии за дарения в подкрепа на Мишо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай