Бебе на 40 дни издъхна в пазарджишката болница

Бебе на 40 дни издъхна в пазарджишката болница | StandartNews.com

Бебе на 40 дни от Пазарджик почина след тежка черепно-мозъчна травма в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Има съмнение, че детето е пребито, полицията работи по случая, съобщи в. "Марица". 40-дневният Гюнамин бил закаран в Спешното отделение в Пазарджик в събота по обяд. Час по-късно се наложило да го транспортират в УМБАЛ в Пловдив, тъй като лекарите установили, че не са в състояние да се справят със ситуацията. Бебето е прието в много тежко състояние - прекома, поясни изпълнителният директор на областната болница д-р Васил Вълчев. Малко след това е починало.
Родителите разказали, че по-голямото братче на момченцето, което е на година и няколко месеца, го дръпнало за ръката и така то паднало от леглото. Жестоката травма в главата обаче накарала медиците да се усъмнят, че има насилие и да сигнализират в полицията. Лекарите от "Св. Георги" също са подали сигнал.

Колкото е вероятно травмата да е от падане, толкова е вероятно и да е от побой. Патоанатомите ще кажат, сдържано коментира шефката на Спешно отделение д-р Лидия Гочева. Тя поясни, че в пазарджишката болница няма детска неврохирургия и затова се е наложило детето по спешност да бъде откарано в Пловдив.

В дома на момченцето веднага са започнати огледи и разпити на близки. От пазарджишката полиция съобщиха, че ромското семейство е от квартал "Изток. Съседи разказаха пред "Марица", че майката Минка е чистачка в полицията в Пазарджик, бащата Янко е безработен. Имат 7 деца, 4 щерки и 3 момчета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай