Банкови служители спасиха баба от телефонна измама

Банкови служители спасиха баба от телефонна измама | StandartNews.com

Хасковските криминалисти предотвратиха опит за телефонна измама над 75-годишна жена, след като обаче бдителни банкови служители им сигнализираха със съмнение за атаката.

Сигналът в Районното управление на полицията е получен на 8-и февруари от служители на банковия клон на ул. „Хан Кубрат" в центъра на града. Банкерите подали сигнала, защото им направило впечатление, че тяхна възрастна клиентка, която теглела на касата 2 000 щатски долара е твърде притеснена. Служилите дайствали по инструкции от влязлото преди месеци между банките и органите на реда споразумение за взаимна работа дори и при най-малки съмнения за опит за измама.

При разговора между униформените и жената се оказало, че съмненията на банкерите не са безпочвени. Възрастната дамата споделила, че преди часове е получила тревожно обаждане на домашния си телефон от лекар, който й съобщил, че трябва да внесе пари в НОИ за спешно лечение на нейна близка.

Хасковлийката разказала, че се е доверила на доктора и направила пълно описание по телефона на себе си. После се разбрали, че ще се чакат пред банката.

Криминалистите веднага направили разстановка и завардили цялата централна част.

В ранния следобед, в уречения час, пред банката към жената се приближил мъж. В момента на предаване на парите около китките му щракнали белезниците. Задържани са и другите двама измамници в престъпната схема. Двамата от тях Муксин и Рейхан на 20 и 33 години са от съседната на Хасково община Стамболово. Тритият в схемата-27-годишният Николай е от Хасково. И тримата са познайници на полицията-Муксин и Рейхан като каналджии на хора, а Николай като помощник на престъпник в опита му да се укрие от властите.

Задържани са до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай