Артистични студенти с първи концерт

Артистични студенти с първи концерт | StandartNews.com

Първа творческа изява ще имат възпитаниците на специалност „Съвременна хореография", която бе разкрита в Югозападния университет тази учебна година. Тя е насочена е към артисти и любители, които искат да се занимават с нестандартни танцови решения и желаят да се дипломират като хореографи-режисьори в сферата на съвременния танц. Преподава се единствено в ЮЗУ „Неофит Рилски". Приетите студенти не са начинаещи в областта на танца, а артисти с международно признание и с дългогодишна изпълнителска дейност. Те ще представят своя концерт „Шлагери под южното небе" в петък от 18,00 часа в зала „Яворов".

Реализира се като съвместна продукция на специалностите „Съвременна хореография" и „Промишлени изкуства и мода". В танцовите композиции умело са вплетени и три танцови ревюта. Те ще представят авторска колекции от уникални модели на студентката от четвърти курс Стефани Каракашева. Колекциите ще бъдат представени от ученици от танцова формация „Астра".

В концерта наред със студентските изпълнения ще вземат участие и известните танцови формации „Abraks", „The Streetsalseros"," The GoblinZ". Зрителите ще видят интересни модни тенденции и огнени танци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай