АБВ ще има свой кандидат за кмет на Стара Загора

АБВ ще има свой кандидат за кмет на Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. АБВ ще издигне своя кандидатура за кмет на Стара Загора и пълна листа за общински съветници. Това огласи общинският лидер на АБВ в Града на липите Илия Златев в понеделник.

Той призна, че осъзнава изключително успешния мандат на сегашния градоначалник Живоко Тодоров от ГЕРБ, но това само щяло да мотивира актива да потърси най-подходящата личност. „Нямаме намерение само да похарчим нашият кандидат-кмет, той ще бъде фигура, на която АБВ ще залага и след изборите", посочи Златев сериозните намерения на партията на Георги Първанов да разширява своето влияние в Града на липите.

Според него партньорството между БСП и АБВ за местните избори през есента е твърде хипотетично след неделното заседание на националния съвет на социалистите и поредните упреци срещу АБВ като „десни" и „предатели".

„За Стара Загора коалицията между двете партии пък направо граничи с невъзможното", добави общинският лидер Златев и припомни, че местния соцактив е направил и невъзможното да ги прогони от партията-майка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай