Видин премина към самопочистване

 Видин премина към самопочистване | StandartNews.com

Работници от строителната група на общината започнаха да събират отпадъците покрай контейнерите във Видин. Изградени са три екипа и от служители. Те поставят отпадъците в чували, които се извозват с бордови коли. Живеещите в някои от кварталите също се включиха в акцията, след като общината раздаде чували за сметта. В селата на общината кметовете организираха извозване на боклука с каручки на временни площадки.

До самопочистване във Видин се стигна след като фирмата „Титан АС", наета с договор да чисти Вдиин, се отказа от задълженията си. След три предупреждения на 27 март общината преустанови договора с нея и предложи друго решение за извозването на боклука.

За 7 дни от спирането на дейността по събирането на отпадъците, Видин заприлича на сметище. Бездомни кучета и котки се хранят в контейнерите, а вятърът разнася изхвърленото из улиците и междублоковите пространства.

Събирането и извозването на сметта със собствени сили е временно решение, обясниха от общината. През следващата седмица ще бъде свикано извънредно заседание на общинския съвет, на което ще бъде гласувано предложение за създаване на самостоятелно звено по чистотата към отдел „Екология". Нека в такава кризисна ситуация да покажем, че обичаме Видин, призова гражданите да се включат в почистването изпълняващият длъжността кмет инж. Добримир Дилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай