БСП в Монтана иска 3 от 11-те общини

 БСП в Монтана иска 3 от 11-те общини | StandartNews.com

 

Ако спечелим кметските места в 3 от 11-те общини в област Монтана, това ще е успех за БСП, каза областният лидер на партията Жори Алексиев. През 2011 година БСП спечели само едно от 11-те общински кметски места.

Вече са известни имената на кандидатите за кметове в 5 от общините. В Монтана за поста ще се бори местната червена лидерка Камелия Трифонова. Лидерката на БСП във Вършец Олга Яничкова също е сред кандидатите за кметове. В Лом партията издига бившия заместник-областен управител Владимир Трендафилов, а в Брусарци – Бойка Христова – сега кмет на село Смирненски. За седми мандат в Медковец БСП издига Венцислав Куткудейски.През 2011 година той спечели изборите на първия тур с над 80 % от гласовете.

След местните избори в парламента ще има нова коалиция – ГЕРБ – ДПС, обяви депутатът от района д-р Емил Райнов. В сегашната няма разбирателство между партньорите и доказателство за това е неприемането на промените в съдебната реформа, антикорупционната стратегия, въпросите на президента за референдума и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай