Напуснал скандално ЧЕЗ стана зам.-кмет

Напуснал скандално ЧЕЗ стана зам.-кмет | StandartNews.com

Перник. Скандално напусналият ЧЕЗ-България шеф Росен Йорданов влезе в управата на Перник. Бившият директор по експлоатация и подръжка бе назначен на мястото на освободения наскоро арх. Михаил Михайлов. Йорданов ще ръководи общинския сектор „Изграждане, инфраструктура и ТСУ“.

През март миналата година лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини публично Йорданов в далавери чрез свои фирми с трансформатори в Енергото и незаконно финансиране на СДС, чийто мажоритарен кандидат за депутат бе през 2009 г.

Тогава внезапно загуби поста си в електрическата компания, а от ръководството й казаха, че се разделят с него по взаимно съгласие.

„Йорданов е поканен в екипа ми като експерт. Срещу него е имало проверка и тя не е открила нередности, така, че е чист“, коментира назначението кметът Росица Янакиева. Новото попълнение е родом от Перник и бе шеф на местния клон на Енергото преди да отиде в централата на ЧЕЗ в София.

Назначението обаче е доста странно, защото син заместник ще води най-важната дейност на общината по възстановяването след трусовете и то под ръководството на червен градоначалник. Още повече, че именно заради ремонтите след бедствието бяха освободени арх. Михайлов и адашът му главен инженер на общината Михаил Михайлов.

Общински съветници коментират, че двамата получили заповедите си ден след като старейшините от ГЕРБ обявили, че сформират комисия, която да обходи обществените сгради и да провери какво се работи в тях и какво се плаща на строителите. Освободих ги, защото не бях доволна от бързината и качеството им на работа след земетресението от 22 май, обясни кметът Янакиева.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай