700 кубика скали укрепиха рухналия път за Банско

700 кубика скали укрепиха рухналия път за Банско | StandartNews.com

Банско. Приключи укрепването на пропадналия път за Банско и ГКПП Илинден-Ексохи, в района на село Градево. През уикенда самосвали изсипаха в рухналия участък цели 700 кубика скална маса и спряха разрастването на свлачището. Заради това шосето бе отворено в неделя следобед и за тежкотоварни камиони над 12 тона.

Движението обаче продължава да се осъществява само в едната лента, в ремонтирания участък трафикът се регулира от светофари. Геолози и конструктори изготвят конкретно проектно предложение за укрепването на пътя и паналата в реката в петък подпорна стена, висока над 5 метра и дъга 35 метра.

"Вече няма опасност от пропадане на участъка, но шофьорите трябва да се движат с повишено внимание през него", категорични са експерти от Областно пътно управление – Благоевград. Ремонтът на шосето ще продължи над един месец.

Пукнатините са стигнали до осевата линия на пътя, т.е. до средата му заради падналите проливни дъждове миналата седмица. В момента е осигурена безопасността на преминаващите в двете посоки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай