Топ 6 на смартфоните с най-издръжливи батерии

Топ 6 на смартфоните с най-издръжливи батерии | StandartNews.com

Днес повечето от нас не се замислят за това, че батерията е тази, от която зависи здравето на телефона ни. Мощните процесори и ярките наситени екрани често означават по-кратък живот на батерията с едно зареждане, което си е голям проблем, особено за по-пристрастените към смартфона си. Това е именно една от най-важните характеристики за повечето потребители според резултатите от редица изследвания.

Ето моделите с най-издръжливи батерии според изданието Business Insider, цитирано от profit.bg.

1. Motorola Droid Turbo 2

Този модел, който заема първото място в класацията, е с мощност от 3760 mAh, което дава възможност за 48 часа "смесено ползване" на устройството. Това е най-издръжливата батерия за смартфон. Той разполага с опция за бързо зареждане, което е наложително предвид по-дългия период, изискван за зареждане на батерия с подобен капацитет.

2. Samsung Galaxy S7 Edge

Втора по ред в класацията е една от разновидностите на последния модел на Samsung - със заоблени краища, която се радва на изключително издръжлива батерия. Тя е с капацитет от 3600 mAh. Благодарение на нея смартфонът издържа 10 часа визуализиране на видеосъдържание. И тук има опция за бързо зареждане.

3. Samsung Galaxy S7

Последният модел на Samsung - Galaxy S7, е с относително мощна батерия от 3000 mAh. Животът й е впечатляващ предвид на характеристиката за "винаги включен дисплей". Смартфонът е тестван в продължение на 14 часа интензивно ползване, като краят на деня приключва с 15% заряд. В допълнение налице е опция за бързо зареждане.

4. iPhone 6s Plus

Цифрите не са всичко, когато става въпрос за смартфон. Това се доказва от iPhone 6s Plus, който въпреки батерията си от 2750 mAh, попада на четвърто място в класацията. Това е благодарение на ефективното съчетание на хардуер и софтуер от страна на Apple. При последния ъпдейт на операционната си система iOs бе представен и режим Low Power - изключително ефективен, когато батерията достигне заряд от 20%. Само благодарение на него смартфонът удължава живота си с още час-два.

5. Nexus 6P

Батерията на този модел е с капацитет от 3450 mAh. Това позволява непрекъснати разговори в продължение на 23 часа. Устройството разполага още с порт USB-C за бързо зареждане. Краят на 14-часов работен ден обикновено устройството приключва с 30% оставащ заряд, при това при "активно ползване".

6. Samsung Galaxy Note 5

Този модел се отличава с батерия с капацитет от 3000 mAh. В допълнение идва възможността за бързо зареждане. Смартфонът издържа осем часа интернет браузване според тестове на The Verge. Това постижение се постига въпреки факта, че устройството се отличава с един от най-добрите дисплеи на пазара в момента, с големина от 5.7 инча.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай