Lenovo и Razer правят нова линия за геймъри

Lenovo и Razer правят нова линия за геймъри | StandartNews.com

Китайският PC производител Lenovo се подготвя да влезе на оспорвания хардуерен пазар за геймъри. За целта едно рамо ще й удари гейминг титанът Razer, познат с комерсиално успешната си линия гейминг периферия. Колаборацията между двете компании беше обявена на DreamHack Winter в Швеция миналата събота. Първият им продукт ще бъде лимитираното Razer Lenovo Y Series Gaming Desktop PC. Все още не са известни спецификациите на машината. Снимките обаче показва tower кутията на Y сериите с иконичното за Razer зелено сияние и "Chroma" светкавица в основата.

Lenovo, които са най-големият PC производител в света към момента, показаха първия компютър от гейминг Y серията си на IFA изложението през септември тази година. Предполага се, че Razer версията на компютъра е с подобрен хардуер, но все още не е ясно с каква технология Razer ще допринесат за партньорството. В прессъобщението си Lenovo казват, че Razer ще "подобрят имерсивното гейминг изживяване". Дали това ще са вече създадените от Razer редица софтуерни продукти за чат по време на гейминг, аудионастройки или облачни технологии, насочени към гейминг аудиторията - остава да видим. Всяко от изброените би могло да представлява интерес за Lenovo, които тепърва навлизат на пазар, доминиран от Republic of Gamers на Asus и титаните Alienware.

От Y гейминг серията компютри на пазара вече се предлагат десктопите Y700 и Y900, както и шест гейминг лаптопа и няколко аксесоари. Премиерата на Razer Edition Y ще се състои на изложението CES 2016 през януари. От Lenovo и Razer обещават това да е първият от "много нови дизайни и продукти", които ще се родят от партньорството им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай