Ким Кардашиян се раздели с 11 милиона долара

Веднага след инцидента Ким е отлетяла в родната Америка

Ким Кардашиян се раздели с 11 милиона долара | StandartNews.com

Скандален обир сполетя риалити звездата Ким Кардашиян в луксозния l'Hotel de Pourtalès в Париж. Петима мъже с маски и пистолети са нападнали и завързали в банята съпругата на певеца Кание Уест. Те са задигнали изключително ценни вещи - кутия с бижута на стойност около 6,7 милиона долара и пръстен за около 4,5 милиона. Цялата стойност на обира е 8,5 милиона паунда или около 11 милиона долара. Предполага се, че пръстенът е второто годежно бижу по дизайн на Кание. Кардашиян е невредима физически, но много уплашена, каза говорител на семейството. По същото време съпругът й имаше концерт в Ню Йорк. Той прекъсна изпълнението си, след като научи за случилото се. На публиката каза, че се налага да спре шоуто заради спешен семеен ангажимент. След като е разговаряла с властите и е дала показания, Ким е отпътувала за САЩ.

Източници от полицията са заявили пред Ройтерс, че охранител от хотела също е открит завързан на стълбището. Луксозната обител, в която се е случил екшънът, е известна с безизвестния си адрес. Тя привлича посетителите си, твърде прочути личности, сред които Леонардо ди Каприо и Мадона, чрез стриктна политика и препоръки от уста на уста. Един апартамент в тузарската резиденция може да стигне 30 хиляди долара на седмица. Футболист Златан Ибрахимович също отседна на това място срещу 27 000 евро на месец заедно със семейството си, когато се премести в Париж Сен Жермен.

Новината за обира разтърси интернет пространството, на което Ким е истинска кралица. Още по-скандално от гадната случка обаче е, че мнозина от онлайн потребителите не съжалиха Ким, а започнаха да се шегуват на нейн гръб. В другия отбор, който защити Ким от интернет троловете, влязоха много знаменитости, включително и кметът на Париж Ан Идалго, която осъди атаката в Туитър и написа, че Кардашаян е винаги добре дошла във френската столица. Сред звездите, които защитиха Ким, бяха Кристи Тайгън и Джеймс Кордън.

Известните личности често са апетитна плячка за крадците. Преди три години на кинофестивала в Кан бяха ограбени скъпоценности на знаменитата швейцарска компания "Шопар", с които актьорите трябваше да дефилират по червения килим. Бижутата струваха от 1 до 150 милиона долара и бяха изнесени от сейф, който се намираше в един от хотелите на Кан. По ирония на съдбата по време на обира гостите гледали новия филм на София Копола "Блясък" за безпризорни тийнейджъри, които обират дома на холивудски ас. Символично беше и това, че през 1955-а Алфред Хичкок снима на Лазурния бряг своя детективски филм "Да хванеш крадеца", където главният герой обмисля подобен дързък грабеж.
Преди 15 години злосторници се промъкнаха в хотелската стая на Кортни Лав във Ванкувър и лишиха съпругата на лидера на "Нирвана" Кърт Кобейн от една от най-ценните й вещи - венчалната й халка от Кърт, която струваше 100 000 долара.

Миналата година крадци проникнаха в новия шикозен бутик на Гуинет Полтроу в Манхатън и откраднаха бижута и часовници за над 173 хиляди щатски долара. В магазина за дизайнерски дрехи и аксесоари Гуинет представя дрехи, създадени в колаборация между модната къща на Валентино и нейния собствен лейбъл GOOP. Освен това в бутика се предлагат и стоки на популярни брандове като Carven и Стела Макартни. Декорът на бутика на актрисата наподобява много на луксозно жилище с кухня, дневна, баня, спалня и антре.

У нас известните също са на прицел. Преди време нагли крадци обраха Сашо Кадиев и семейството му посред нощ. "Взели са 400 лева от джоба на якето ми, липсва и часовникът ми, който ми беше любим", сподели тогава известният актьор и тв водещ. През август апаши са проникнали в дома на Райна Кабаиванска в Модена и са задигнали от там ценности, които карабинерите оценяват на минимум милион евро. Сред задигнатите вещи имало най-вече класически накити далеч по-ценни с историческата си стойност, отколкото с грамажа. Кабаиванска се е разделила с 8-грамов пръстен, собственост на венецианка от 18-и век. Само неговата стойност, според ювелири, е на повече от 210 хиляди евро. Райна се е простила и със сребърни огърлици - истинско произведение на изкуството. Апашите са пробили високото ниво на сигурност в дома на Кабаиванска, докато тя и мъжът й били извън него. Кражбата е била извършена в рамките на няколко минути, което гарантира, че зад нея стоят истински професионалисти като от филмите.

Най-любопитното в случая беше, че може би има българска нишка. Униформените разследвали популярна мафиотска организация, в която членовете са предимно от България и съседна нам Румъния.

Обир като на кино преживя и звездата от "Под прикритие" Койна Русева в къщата си в столичния квартал "Бояна". Синеоката блондинка, съпругът й, бизнесменът Румен Станчев, и четирите им деца, по това време вечеряли в ресторант. Охранителните системи не успяха да спасят имуществото, ошушкано из основи за минути. Тогава разследващите съобщиха, че са изчезнали скъпи предмети, сред които 4 часовника, бижута, колекционерски картини и голяма сума пари от разбития на място сейф. Бандата дори успяла да надхитри и двама пазачи, които вардят пред къщата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай