Уран, Плутон и Марс дърпат спусъка в нощта на 13 ноември

Уран, Плутон и Марс дърпат спусъка в нощта на 13 ноември | StandartNews.com

48 градуса и 52 минути северна ширина и 02 градуса и 20 минути източна дължина, 21 часа и 30 - 23 часа и 30 местно време, 13 ноември 2015 година са времевите и географските координати на Париж в момента на атентатите.

Астрологията е древна наука, която има своя арсенал от закони, методи, средства, които използват в работата си нейните служители. Астролозите са звездните счетоводители, които отварят всеки ден картите на звездите, за да прочетат техните наставления, напътствия или просто да се поучат от мъдростта, събрана през вековете. Те са наблюдатели но и тълкуватели на звездните положения. И така всеки ден в продължение на векове.

Разбирам и приемам задачата да се живее с ритъма на деня, тук днес и сега. Нашето днес е 13 ноември 2015 година. Това е отправната точка за търсене на отговор за случилото се в центъра на Париж.

Универсалната звездна карта за петък, 13 ноември 2015 година, се съставя за 00 часа и 00 минути и 01 секунди местно време или за 12 часа 00 минути, 01 секунди местно време. Те са еквивалентни, различават се единствено по това кои ефемеридни таблици се използват за съставянето им.

Прочитът й разказва, че Слънцето е на 20 - 21 градус от знака на Скорпион, а Луната ще се придвижва между 4 и 17 градус от знака Стрелец.

В старите книги откриваме, че съвпад на положението на Слънцето с "постоянната звездна" Северни Везни и придвижването му към следващата звезда от втора величина Унук внасят в характеристиката на деня енергия и сили за осъществяване на намеренията.

Предполага се, че под тяхно въздействие хората, които ще съумеят да се възползват от силата им, ще се отличават с целенасоченост, със старание, граничещо с педантичност при подготовката и изпълнението на целите, задачите.
И двете звезди имат привилегията да се свързват с активни, дейни планети. По природа те носят черти на Юпитер и Марс, както и на Сатурн. За астролога това е знак, че енергията, с която разполагат, може да се употреби не само за градивни действия, но и за разрушение.

Дори е отбелязано, че Унук в комбинация със Сатурн и когато се намесят Уран и Нептун /може да се говори, че тази планета е активен участник в събитията, станали часове по-късно/ предвещава нещастни случаи, както и хирургическа намеса за спасяване на живот.

В плана на социалните отношения, горното съединение на транзитиращото Слънце с Унук предупреждава за натрупване на разрушителна енергия у човека. Хората стават силно чувствителни към неправдите в живота си, опитват се да излязат от затрудненията, винят за това обществото, законите.
В страниците на книгите по астрология откривам, че

Сухарто, диктаторът на Индонезия

задържал се на власт цели 32 години между 12 март 1967 и 21 май 1998, е принуден да се оттегли от властта заради финансовата криза в Азия, предизвикала икономически и социален хаос, масови улични протести.
При безредиците загиват най-малко 1200 души.

На 13 ноември 2015 година Луната прекосява знака на Стрелец. Траекторията й е между 04 градуса от Стрелец и 17 градуса Стрелец. Звездната карта за деня се съставя към 00 часа и 00 минути и 01 секунди местно време, Париж, Франция. В този момент денят започва с Луна върху 04 градуса, 00 минути и 57 секунди Стрелец.

В астрологията този градус се свързва с "постоянната звезда" Акраб. За нея е известно, че е наситена с енергията на планетата Марс и се влияе от вибрациите на Сатурн.

Към същия час от 13 ноември 2015 година Марс е на няколко минути в знака на Везни, а Сатурн в точен съвпад с описаното положение на Луната.

В книгите по астрология е записано, че когато Луната, Марс и Сатурн се оглеждат в Акраб и слънчевият знак Скорпион е застъпен в картата, докато Уран е на Меридиана - "най-високата" позиция от звездната карта /точно както в момента на атентатите!/, то хората стават предатели, изменници, предават своите.

Отбелязано е също, че рязко се покачва процентът опасност от масови катастрофи, трагедии.

Отново се обръщам към историята:

През месец юли 1927 година, докато Сатурн транзитира през този градус - говоря за 4-5 градус от Стрелец, става голяма морска катастрофа със 150 жертви, в Португалия революция, а в Париж има кървави стълкновения.

По време на януарските /16-ти/ събития в Унгария през 1956 година отново откриваме Сатурн върху посочения вече градус. Едновременно текат битки в Алжир, демонстрации в Южна Италия.

Към началото на атаките в Париж

на 13 ноември 2015 година - 21 часа и 30 минути, звездната карта съдържа и други показатели за надвиснала, предстояща опасност. Те предвещават нов опит за екстремно разрешаване проблеми ситуации, на проблеми, трупани с години. Те настояват да излизат от сянката на прикритието си, да се покажат, да изразят силата си.

Демонстрирането на сила е първосигналната изява на всеки критичен аспект. Моментът на атентатите в Париж е под властта на точно такъв. Това е противоборството, противопоставянето на Уран/ Плутон.

Когато през денонощието на 13 ноември между двете планети се вмъква Марс, наелектризирайки до краен предел тяхната разрушителна сила, спусъкът е дръпнат.

Много е написаното в астрологичната литература за въздействието, за причиненото от комбинираното сътрудничество на трите описани планети в горното им съчетание. Твърди се, че обикновено се стига до остри сблъсъци на обществената сцена, на обществени места.

Трябва да отбележа, че в характеристиката на описаните планетни аспекти отсъства присъствие на доказателства за силна, стройна и логична мотивация за извършените действия. Постъпките на извършителите могат категорично да бъдат поставени в графата "престъпления", защото са свързани с насилие над живи същества, но това не придава яснота на действията им, не помага за разчитането на мотивите за извършеното.

Когато Уран/Марс застават един срещу друг, те не се интересуват дали някой или някои имат мотив за извършване на престъпление. Те откриват онзи, който е недоволен, мотивират го за действие, превръщат го за дни/седмици в бунтар и недоволник, комуто неудовлетвореността е напълно достатъчен мотив за атака срещу съществуващи закони, правила, за нарушаване на реда.

В основата си тези действия са бунт срещу съществуващото статукво, несъгласие с приети правила, желание за нарушаване на законите ограничения, но те не са в състояние да създават представа за мотивите на конкретните извършители, извадени от контекста на общата характеристика - престъпник.

Над всичко се издига невъзможността на тези хора да овладеят своеволието си, защото са неуравновесени или защото

не откриват здрав смисъл
в смисъла да се живее.

Тяхната енергия и воля може да бъде използвана за различни престъпления, които да нямат връзка помежду си: бомба в самолета на руска авиокомпания, опит за атака на влака Амстердам - Париж, атентат в центъра на Бейрут, са само част от примерите.

От анализа на описаните планетни аспекти се налага изводът, че в периода на тяхното въздействие е напълно възможно и е очаквано да се случват точно такива, разнопосочни като послание и мотив действия, които ясно говорят за много по-дълбоки процеси на разстройство на обществото, на съвременния свят.

Дава се повод за размисъл за онези, които твърдят че мислят за обществото и за света, че го правят от позицията на здравия смисъл и логика. Ние имаме задача да пазим своята, изградена парадигма на ценностите от посегателства и да очакваме и други да поискат да се приобщят към нея, когато докажем, че тя е силна, реална и правдива.

Когато се говори за планетни аспекти и за тяхното въздействие, неминуемо трябва да се говори и за времето, през което те са активни. Разбира се, няма как да не спомена, че планетните положения в универсалната звездната карта на 13 ноември 2015 година и в тази, отразяваща събитията от трагичната нощ в Париж, имат свое конкретно значение, моментно въздействие върху атмосферата на деня. Но те, също така, са част от един по-голям цикъл, комуто са подвластни обществените процеси не само днес и сега.

Напрежение, конфронтация
и силно разделение

в общественото, в света се четат през последните месеци. Някои говорят за засилената мигрантска вълна като причина / първопричина /, други търсят свои обяснения. И всеки настоява, защитава усърдно своята правда, без да се замисля за това какви са мотивите му.

Вярно е, че винаги можем да застанем в позиция на търсещите оправдание зад силната на въздействие на големите астрологични цикли. Днес става въпрос за Юпитер/Сатурн, Сатурн/Нептун и техните въздействия трябва да бъдат анализирани, когато говорим за миграционните процеси от Африка и Азия към Европа.

Винаги когато Сатурн е в играта, когато движи обществените настроения, той настоява неговото въздействие да се "разпръсне" върху възможно най-широка територия. В настоящия случай, този негов принцип е подчинен или поне трябва да се напасне към принципа на Нептун. Неговата истина гласи: търси своето щастие другаде, търси го не там, където си роден, не там, където живееш.

В тази голяма дилема застанаха милиони хора. Те тръгнаха да се "разпръскват" по щирокия свят с думи, които изразяват несъгласие с онова, което става с тях по родните земи. Те са "недоволни" от своите родини и в цялата суматоха и объркване, виждат само огромната фигура на небесния гигант Юпитер. Той застава пред тях като регулировчик и посочва пътя, по който да стигнат до мечтите си.

Юпитер експлоатира най-силния човешки мотив - този, който ние смятаме, че ни дава право да правим това или онова, който използваме за оправдание на всичко: правото на надежда.

Описаните по-горе два силни, сериозни планетни аспекта в съчетание представляват, имат огромна сила на въздействие над човеците. На нея се подчинява не само един човешки живот, а съдбата на милиони, защото тази сила се превежда като Право на надежда за по-добър живот.

Тези астрологични фактори предполагат да бъдат приети и огледани като факти от реалността на нашия живот. Те съдържат в себе си хилядолетна мъдрост и стремеж към познание, позволяващо да опознаем себе си и света.

Те казват: между лятото на 2015 година и края на септември 2016 година, докато ние сме активни и силни, вие, хората, може и трябва да си дадете право на надежда за по-добър живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай