Стопанинът на "Фермата" храни отличниците на шоуто

Стопанинът на "Фермата"  храни отличниците на шоуто     | StandartNews.com

Бай Георги от Капитан Димитриево награждава с овце и кози работливите участници

Преди старта на "Фермата" по bTV новините около новия риалити формат стават все по-атрактивни. В голямото приключение ще се включат 16 авантюристи, които ще трябва да оцелеят без удобства на съвременността. Те ще попаднат в изоставено стопанство без ток, вода и канализация. И за да успеят, трябва сами да построят всичко от нулата. В цялото това предизвикателство ще им помага Стопанинът - Георги Михайлов от село Капитан Димитриево. В продължение на три месеца той ще им дава задачи и ще оценява тяхното изпълнение. От него ще зависи дали участниците ще получат награди или не, за да да живеят по-добре.

"Тук има всичко необходимо, за да съществуват нормално, но трябва да си го заработят. Имаме градина със зеленчуци. Ако я стопанисват - ще ядат", казва Георги. Овце, кози, крави, агнета, кокошки са наградите, които той ще раздава на късметлиите. Стопанинът обещава да научи своите питомци как да се грижат за животните, да правят грънци и прибори за хранене, да приготвят кисело мляко и ракия, да палят огън с кремък и прахан. А той знае много. В риалитито го отвежда голямата му мечта да участва във вдъхновяващ младите хора проект, който да обърне народа обратно към земята и простия, но истински живот. През 1976 година бащата на Георги купува 56 овце - 15 години по-късно във фермата вече има 160. Днес синът е убеден, че е единственият в България, който може сам да подстриже вълната на 160 овце само за ден. Стопанинът на "Фермата" работи известно време в строителството и затова може да изгради всичко от нищо. След промени от 1989-та, 55-годишният днес Михайлов отваря мандра и фурна. Изкарва курс по готварство - професия, с която изхранва съпругата и двете им деца и до днес.

"Във "Фермата" ще има хора с изключителна биография, с опит както в политиката и шоубизнеса, така и в престъпния свят. Най-вече обаче ще заложим на нормалността и това, че българското общество не е изградено от олигофрени и фрийкове. Голямата награда е 100 000 лева. Всеки ден всички те ще бъдат в праймтайма на най-гледаната телевизия в България. Участието на зрителите ще е решаващо. Кога и как ще стане, ще се разбере в първия епизод", казаха пред ПИК водещите на шоуто Иван и Андрей.

"Преди обед" се завръща на екран на 31 август. Водещият Сашо Кадиев ще влезе в ролята на "чирака", за да "краде" традиционните занаяти от майсторите и да изработва предмети от бита на възрожденския българин. Зрителите ще разберат как се тъче чипровски килим, колко дълго се везе народна носия, защо глината се пази от "лошото" и още много автентични ритуали. Колежката му Деси Стоянова пък отново ще репортерства. Водещата ще се рови в казуси от всекидневието ни. Здравословното хранене е сред акцентите в новия сезон. А в поредицата "Реши си проблема!" зрителите ще споделят неправдите, с които се сблъскват - и със Сашо и Деси ще търсят изход от абсурдните ситуации на родната действителност.
Промени ще има и в Нова. "На кафе" с Гала се завръща в ефир също в понеделник, но с обновена концепция и визия. Ники Дойнов пък чака дете от любимата си Адриана, твърди "Ретро". 43-годишният водещ на "Новините" миналото лято се ожени тайно за красавицата Адриана Стоянова. Сега половинката на екранния партньор на Ани Салич се е закръглила приятно и крие наедряло коремче. Брюнетката вече се е отказала от високите токчета и модерни платформи, както и от тесните дънки. Жената на Дойнов, която не е от медийните среди, вече се облича с доста по-широки дрехи. Семейството живее в тузарски апартамент в столичния квартал "Редута". Това бе ергенското жилище на Дойнов, който стана фамилно след основен ремонт преди няколко месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай