17:33 ч.

17.12.12

2 мин.

9798

20

22

Дамски куршум в сърцето убил Божилов

от Димитър ИЛИЕВ, Захари БЕЛЧЕВ |

Дамски куршум в сърцето убил Божилов

Спортният шеф повалил нападателя си с 8 изстрела


София. Дамски куршум е пронизал смъртоносно в сърцето 49-годишния шеф на Националната спортна база Петър Божилов. Изстрелял го е 71-годишният бивш военен Огнян Шангов, който бил на градус и се ядосал, че ловци гърмят край вилата му.


С последни сили Божилов се обърнал, извадил своя пистолет "Смит енд Уесън" от най-големия 45 калибър и направил буквално на решето нападателя си, като изстрелял всичките 8 куршума от пълнителя.


Драмата се разиграла в гористата местност над махала "Елата" край софийското с. Плана в неделя.


Цял ден пияният пенсионер вървял между ловците, които стоели на пусия за диви прасета в неделния ден. "Защо стреляте толкова близо до къщите, бе?", заяждал се пенсионерът, макар ловните територии да се определят от местните ловни стопанства. След това се отправил към Божилов. Какво точно са си казали не е ясно, защото няма свидетели на кървавия инцидент.


По време на полицейския оглед станало ясно, че Петър Божилов е прострелян отзад и е паднал по очи. Това дава основание на полицейските експерти да смятат, че двамата са се скарали, Петър Божилов се е обърнал, за да не продължава свадата. Тогава, в гръб, Йорданов го прострелял. Едва след това Божилов е отвърнал на стрелбата.


"71-годишният мъж е стрелял с пистолет "ЧЗ", 6,35 мм. Куршумът е попаднал до сърцето. Просто е имал късмет да убие човек с едно попадение", коментира директорът на СДВР Валери Йорданов. Пистолетите с такъв калибър се използват предимно от жени, а оръжието е за самозащита. Телата на двамата убити са се намирали на 20 метра един от друг.


Според местните хора двамата са се скарали заради глиган. Други твърдят, че спорът тръгнал, защото авджиите ловували твърде близо до вилите им.


"Никой не е стрелял с ловни оръжия, а инцидентът няма връзка с лова. Просто това е някакъв битов спор. Познавам Божилов от 10 години - никога няма да започне той стрелба", заяви пред "Стандарт" кметът на село Железница Дойчин Сремкин.


"Версията на полицията за битов спор е най-вероятната причина и по всяка вероятност става въпрос за спор за територия за ловуване", коментира министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков пред БНТ.
Той изрази дълбоко съжаление от загубата на един служител, под чието ръководство са се изградили всички елитни спортни бази в България.


Бившият спортен министър Васил Иванов - Лучано пък обясни в ефира на Нова ТВ, че се познава от 25 години с Божилов и единственото, което е знаел, че този уикенд е бил на лов. Ден по рано, в петък, двамата са се засекли в зала "Арена Армеец".


Всичко за кървавия инцидент четете утре във вестник "Стандарт"


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:59 · 26.12.2012
Четох коментарите и наистина видях колко сте злобни и прости. Само ми обяснете,как човек на 71 години,ще бъде уцелен "пръв" 8 пъти..тялото му ще е разкъсано и ще има сили да стреля или въобще да си помисли да извади оръжие. С ограниченото ви мислене случайно да се сещате,че ловецът държи пушка?!.. И ако искал да стреля пръв,въобще е нямало да вади пистолет,+ това..не мисля,че сте слепи за да прочетете,че ловците са си били в ловната им територия. Изкукуригалият старец се е заял и е открил стрелбата.
Справедливост · 14:07 · 18.12.2012
Не се тревожете колеги.Справедливост има и тя не се раздава от мутрите в България, а е дело на много висша и светла сила, която отдава на всекиму заслуженото.Не Ви ли прави впечатление как след като е застрелян с 8 куршума за мечка гризли, слабия и възрастен човечец е успял да се защити и е ликвидирал с един и то слаб патрон мутрата.Това е дело на същата тази светла и справедлива сила.
Баба Меца · 13:05 · 18.12.2012
Ако това, което е написано в статията, е основната версия на разследващите, просто или те са безкрайно тъпи или мислят хората за пълни дебили!!!! Или са решили да прикрият причините и извършителите.
Потребител · 10:14 · 18.12.2012
Поклон пред пенсионера! Т.нар. ловци са се движели близо до пътя, а той се движел с торба с картофи и буркани надолу по пътя към София.Някои слагачи много бързо го обявиха, че той е стрелял пръв, но огледа показва, че Божилов го е направил на решето с пистолет 45 калибър и с последни сили човекът е стрелял по побягналата мутра! С пистолет, който е като детска играчка в сравнение с мутренския, който е по-мощен и от Калашников.
Реалист · 10:02 · 18.12.2012
Toлкова наивно и тъпо пресъздаване на събитията може да стане само в български тъп филм. Нека БОГ да прости "малкият човек"-пенсионера. Възхищавам му се, че е успял със сетни сили да се защити след като мутрата е изстрелял цели осем куршума 45 калибър.
Потребител · 09:44 · 18.12.2012
Във вестник 24 часа има друга версия за престрелката,и тя ми изглежда по-достоверна оот тази на Стандарта.
Потребител · 06:54 · 18.12.2012
И НА ПЕПИ ПОЯЛНИКА ЯВНО МУ Е ДОШЪЛ РЕДА ОТ СПИСЪКА БИЛ С КИМБАТА КОЙТО Е УБИТ БИЛ С ПАШАТА ТОЙ БАНДИТ БИЛ С БАРЕТАТА ТОЙ ПЪК МУТРА И НАРКО ШЕФ А ПЪК ПЕПИ ТОЙ ГОЛЯМ СПОРТЕН ШЕФ ЧОВЕК С ЧИСТО И КРИСТАЛНО МИНАЛО И ПРИЯТЕЛ НА НЕЙКОВ НО КАКВО ИСКАТЕ МУТРА НИ РЪКОВОДИ МУТРИ СА И ШЕФОВЕТЕ
777 · 02:19 · 18.12.2012
Бил на градус, бил дрогиран, цял ден стрелял по мутрата, но не можел да го улучи. Абе истински престъпници са тези военни пенсионери. А да сте видели мутра-престъпник? Ами те управляват държавата, бе серсеми. Как да са престъпници?
xyz · 02:15 · 18.12.2012
Където иема мутра, има престъпление. Какво ще ми приказват разните простаци, няма значение. Абсолютно сигурен съм, че мутрата първа е стреляла, цели 8 куршума. Но все пак си е получила заслуженото. Жалко за военния пенсионер. Лека му пръст.
Потребител · 22:55 · 17.12.2012
Петър Божилов бил застрелян в гръб и паднал по очи-как тогава е успял след това да стане и да изстреля цял пълнител в пенсионера?Май не е станало точно както го изписвате господа журналисти.Ама така е единият е важна клечка ,а другият някакъв незначителен човечец,много ясно,че и пиян ше го изкарате,може би и дрогиран.Ама да знаете ,че хората не са глупаци да вярват на всичко.
Потребител · 22:47 · 17.12.2012
Според мен след изстрел в сърцето човек умира моментално,камо ли да има сили да изстреля цял пълнител.Има нещо гнило в тази случка.
Vankata · 22:44 · 17.12.2012
Колкото повече, като Божилов бъдат разстреляни, толкова по-добре за България - жалко за стареца!!!
Поповски · 20:16 · 17.12.2012
Пенсионера току така няма да се заяжда с такива бабаити,видно е че са ловували близо до селските къщи.Ама мутра може ли да се съобразява със селяните,и затова си го е отнесъл.И да знаете че масово се приватизираха горите и дори за Първанов се говори как е заградил на много места горите по границата с Македония и вече селяните и там не могат да стъпват ама това няма да го видите или чуете по телевизията.
Потребител · 19:25 · 17.12.2012
каква мутра ,кви пет лева бе педалчета нещастни?
осем куршума 45 калибър ще направят на салата и слон ,а 71 годишен пиян пенсионер не би имал никакъв шанс.пешо е произвел изстрела на мъртвеца ,известен е на всички специьлни части и затова те използват куршуми с шоков ефект.
и за пешо по-кротко с квалификациите,не го познавате и не е нужно да злословите за починал .няма да станете по-курназ кълнеики умрял ,все същите малопишковци ще си останете макар и живи.
Потребител · 19:31 · 17.12.2012
@Потребител пешо е произвел изстрела на мъртвеца? Искаш да кажеш 8те истрела на мъртвеца?
Потребител · 19:36 · 17.12.2012
@Потребител С "Пешо" явно сте се черпили заедно, та още си замаян!
Потребител · 19:44 · 17.12.2012
@Потребител И ти си поел към съкратеното разписание на движение по празниците.Такива кат теб бързо ги ликвидират,а тези т.нар.от теб малопишковци живеят.Защитник на мутри и си показваш напълно не само своята същност а и олицитворяваш гологлавите бръсната спортисти кандитати за трепане.Не си ти нищожество съдник на другите,които не са кат теб спортисти.Мухъ нещастен....
Потребител · 19:22 · 17.12.2012
Това да ти покаже че полициата все още си работиат за мутрите. Аз съм бивш военен и мога да ви кажа че 45 калибров пистолет ти да го стрелиаш след като са те 'прострелиали вав сърцето' става само във лош акшен филм. Колегата со го гръмнали еи така щото са можели, ама и тои му е ебал маиката на мутрата. Почиваи в мир.
Потребител · 18:49 · 17.12.2012
Ами ако пичагата с 45 калибър е застрелял човека с 8 куршума,и вече доволен от себе си обърнал гръб,но човекът бил по-жилав от очакваното, и отговорил на огъня със сетни сили???И това не е версия за отхвърляне.
Потребител · 18:59 · 17.12.2012
@Потребител Малокалибрения куршум на военния пенсионер е попаднал в сърцето и в гръб! Това означава, че смъртта на мутрата е настъпила веднага! Т.е., той не е мойел след това да изстреля цели 6 патрона по човека! Явно мутратата, след като е изпразнил пълнителя в стомаха на пенсионера е побягнал и е бил прострелян в гръб!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент