Дамски куршум в сърцето убил Божилов

Спортният шеф повалил нападателя си с 8 изстрела

Дамски куршум в сърцето убил Божилов | StandartNews.com

София. Дамски куршум е пронизал смъртоносно в сърцето 49-годишния шеф на Националната спортна база Петър Божилов. Изстрелял го е 71-годишният бивш военен Огнян Шангов, който бил на градус и се ядосал, че ловци гърмят край вилата му.

С последни сили Божилов се обърнал, извадил своя пистолет "Смит енд Уесън" от най-големия 45 калибър и направил буквално на решето нападателя си, като изстрелял всичките 8 куршума от пълнителя.

Драмата се разиграла в гористата местност над махала "Елата" край софийското с. Плана в неделя.

Цял ден пияният пенсионер вървял между ловците, които стоели на пусия за диви прасета в неделния ден. "Защо стреляте толкова близо до къщите, бе?", заяждал се пенсионерът, макар ловните територии да се определят от местните ловни стопанства. След това се отправил към Божилов. Какво точно са си казали не е ясно, защото няма свидетели на кървавия инцидент.

По време на полицейския оглед станало ясно, че Петър Божилов е прострелян отзад и е паднал по очи. Това дава основание на полицейските експерти да смятат, че двамата са се скарали, Петър Божилов се е обърнал, за да не продължава свадата. Тогава, в гръб, Йорданов го прострелял. Едва след това Божилов е отвърнал на стрелбата.

"71-годишният мъж е стрелял с пистолет "ЧЗ", 6,35 мм. Куршумът е попаднал до сърцето. Просто е имал късмет да убие човек с едно попадение", коментира директорът на СДВР Валери Йорданов. Пистолетите с такъв калибър се използват предимно от жени, а оръжието е за самозащита. Телата на двамата убити са се намирали на 20 метра един от друг.

Според местните хора двамата са се скарали заради глиган. Други твърдят, че спорът тръгнал, защото авджиите ловували твърде близо до вилите им.

"Никой не е стрелял с ловни оръжия, а инцидентът няма връзка с лова. Просто това е някакъв битов спор. Познавам Божилов от 10 години - никога няма да започне той стрелба", заяви пред "Стандарт" кметът на село Железница Дойчин Сремкин.

"Версията на полицията за битов спор е най-вероятната причина и по всяка вероятност става въпрос за спор за територия за ловуване", коментира министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков пред БНТ.
Той изрази дълбоко съжаление от загубата на един служител, под чието ръководство са се изградили всички елитни спортни бази в България.

Бившият спортен министър Васил Иванов - Лучано пък обясни в ефира на Нова ТВ, че се познава от 25 години с Божилов и единственото, което е знаел, че този уикенд е бил на лов. Ден по рано, в петък, двамата са се засекли в зала "Арена Армеец".

Всичко за кървавия инцидент четете утре във вестник "Стандарт"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай