Местан: За ДПС Родопите ще са в центъра на държавната политика

Местан: За ДПС Родопите ще са в центъра на държавната политика | StandartNews.com

"Ако следващото управление отново зависи от ДПС, Родопите ще бъдат в центъра на държавната политика, ще бъдат в центъра и на европейската политика със своите граждани". Това заяви председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан на митинг в Мадан, откъдето започна предизборната му обиколка в Смолянска област.

По думите му "когато ДПС управлява и е във властта, Родопите оживяват и дишат по-спокойно". "Родопа планина е много красива, но изстрадала, затова за нас е важно в Родопите да се инвестира не само в инфраструктура, а и затова те имат и стратегия за цялостното развитие на Родопа планина, като в центъра поставят обикновения човек - родопчанина", категоричен бе още Лютви Местан.

За стабилно управление е необходимо ценностно мнозинство от демократични партии. ДПС е за една стабилна евроатлантическа коалиция, базирана на ценности, без нас е възможно да се сформира много голямо аритметическо мнозинство, но ценностно мнозинство, без участието на ДПС 43-ото Народно събрание не може да се образува или поне не може да се образува стабилно ценностно мнозинство, заяви още председателят на Движението за права и свободи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай