14:35 ч.

11.01.18

1 мин.

0

8

0

Кметът на Банско: Вторият лифт ни е приоритет за 2018 г.

от редактор |

Кметът на Банско: Вторият лифт ни е приоритет за 2018 г.

Изграждането на втора кабинка ще бъде сред основните акценти за Община Банско през 2018 година, зарече се Георги Икономов, кмет на Банско, цитиран от "Фокус".


„Трябва да преминем през всички процедури, които са изключително сложни и тежки, така че да вървим напред до получване на разрешеително за строеж", заяви Икономов. По думите му приключването на улица „Гоце Делчев" – трети последен етап, е също сред приоритетите.


„Продължаваме строителството на улица „Пирин" над църквата. Вие знаете, че там правим една пешеходна улица. Предвидели сме да изградим нова детска градина, а това ще се случи благодарение на Министерски съвет, които отпуснаха целево средства за изграждане на нова детска градина, която ще бъде с капацитет 80 деца или четири групи по 20 деца", посочи Икономов. По думите му ще бъдат направени подпорни стени в една част от река Глазне, където има липса на такива.


„Там имаме и проект за околовръстна улица, така че това са основните инфраструктурни проекти, които ще направим през годината. Очакваме подписване на договорите по програмите за селските райони, които включват рехабилитация на три улици в Банско и една в Добринище. Доста наситена ще бъде Инвестиционната програма на общината. Това обаче са много по- лесни неща след като водният цикъл мина и след като подземната структура вече е подновена и реновираната, това отгоре се прави много по лесно", каза Иконмов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Банско е пародия · 02:47 · 14.01.2018
Банско!!! :) :) :)
Абе хора! Оставете ги тия да си изсекат всички гори, да си построят 100 кабинкови лифта с офшорки, да се заградят с хотели мастодонти, да тънат в кал и мръсотия по улиците, та да видим тогава кой ще им стъпи в мизерното село!?
Илиян · 19:37 · 13.01.2018
Не ми се вярва да стане за 2018, но е добре, че се започна активна работа в тази посока.
Иванов · 22:27 · 11.01.2018
Крайно време е да получим адекватни условия за зимен туризъм и за спорт!
Борис · 21:42 · 11.01.2018
Браво на банскалии, нека се развиват все така добре и да ни карат да се гордеем с зимните си курорти.
Гери · 20:57 · 11.01.2018
А дано го почнат най-накрая. ТО с един лифт не се издържа там.
Потребител · 14:29 · 11.01.2018
Preoritetite sa samo sa mutrite v bg lifta koja mutra schte finansira. Ubitia s 100 firmi kak gi e pomnil ot jade ima milioni ta i darenie i pomaga na gerb 30000 lv sa isborite saschto ne pomaga na starite befni hora abe idiotzki ne6ta v bg brendo go isdirvat toi vsima kredit ot bk ns zeza seksa borislabova i kupuva hotel rila v zent sofia po tv se komentira a zezo kasva pri risova 4e ne snae sa tova ujas e
Бедрум · 14:20 · 11.01.2018
е, това е хубава приказка, дано го направите по-бързо, че си плаче за него
Потребител · 14:19 · 11.01.2018
Ща не си погледнете инфраструктурата и хаотичното застрояване , което ще доведе до обезценка на цената на нощувки и невъзможност да се плащат заплати поради ниския статус на курортчето дето се заформа?! Пък за мераклиите да секата горите и да правят писти над Банско - може да се види в Калифорнето какво водно калище се изсипа след обезлесяването! Кои ще ВИ спасява, Офшорко ли?!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент