До Дубай и обратно срещу 190 евро

До Дубай и обратно срещу 190 евро | StandartNews.com

Първият самолет на "Flydubai" кацна днес в София

Няма нужда да харчите безумни пари и да губите цял ден в трансфери по летищата, за да стигнете до Дубай. Авиокомпанията "Flydubai" пусна вчера първия си директен полет до летище София. С новооткритата линия стигате до Обединените арабски емирства само за 4 часа. А след празниците ще може да си вземете двупосочен билет само за 190 евро. Полетите ще са два пъти седмично, а през лятото ще се увеличат.

Вчера първият самолет на луксозния дубайски превозвач бе посрещнат тържествено в София. "Новата линия е 43-ият маршрут, по който ще бъдат превозвани пътници от летище София към ОАЕ. Само през 2014 г. над 30 хил. пътници са излетели към Дубай. С "Flydubai" България ще стане много по-привлекателна за туристи, бизнесмени и инвеститори от Изток и Азия. Надявам се с новата дестинация през 2015 г. столичното летище да постигне рекорд от 4 млн. пътници", каза изпълнителният директор на софийския аеропорт Христо Щерионов. Старшият вицепрезидент по търговски операции за ОАЕ, Близкият изток, Европа и ОНД - Джейхун Ефенди, също изказа своето задоволство. "Flydubai" бе създадена през 2008 г. от правителството на Дубай, за да увеличи възможностите за пътуване, туризъм и търговия, както и да подобри свързаността между Дубай и екзотични дестинации като Малдивите, Сейшелите, Тайланд, Непал и др. За 5 г. ние свързахме Дубай с 89 дестинации, само през 2013 г. с компанията бяха превозени 7,5 млн. пътници. Въздушният ни флот използва 43 самолета Боинг 737. През последните 2 месеца свързахме Дубай директно с 26 нови града, а за последните 2 седмици открихме 5 нови маршрута в Централна и Източна Европа, като броят на пасажерите се е увеличил 4 пъти", заяви дубайският представител. С новата директна дестинация двете страни целят популяризирането на България като туристическа дестинация. Още повече, че визите между България и Дубай вече са премахнати. Хора от над 200 националности живеят и работят в Дубай, сред които и много българи. По този маршрут София ще се свърже с над 200 дестинации, като се съкрати времето за пътуване до Далечният изток, Австралия и Африка.

Сред първите, които пътуваха по новата линия, бе Н. Пр. посланикът на Оман в България Али Ал-Кутейби. Облечен с дънки и кожено яке, той излетя със семейството си за ваканция в Дубай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай