"Мтел" и "Близу" взеха Висшата лига

"Мтел" и "Близу" взеха Висшата лига | StandartNews.com

Пускат нов канал заради първенството на Острова

Висшата лига на Англия вече ще има нов дом у нас. От август мачовете от Острова ще се излъчват само в мрежата на "Мтел" и "Близу", съобщи "Спортал". Двете компании измъкнаха под носа на Нова правата за едно от най-обичаните чужди първенства от феновете в България.

Служители информираха, че той ще влезне в най-евтините пакети или ще се заплаща отделно. Както е случаят с HBO, Cinemax HD и Diema Extra. Мобилният оператор и подразделението му ще държат Висшата лига в следващите 3 години. Според запознати това е станало на доста висока цена, каквато до сега не е вадена у нас. Причината е, че тв правата за английското първенство скочиха доста, след като бяха закупени от "Sky" и "BT" за колосалните 6,557 млрд. евро, за същия период.

"Мтел" и "Близу" се очаква да придърпат към себе си и екипа на "Нова", който до сега коментираше мачовете от Висшата лига. Сделката ще пренареди и пазара при кабелните оператори, след като новите притежатели на правата за английските мачове едва ли ще дадат рака на конкурентите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай