10:00 ч.

02.01.18

1 мин.

0

2

0

Експерт: Инфлацията ще изяде увеличението на заплати и пенсии

от редактор |

Експерт: Инфлацията ще изяде увеличението на заплати и пенсии

Увеличението на възнагражденията в редица сектори у нас от 1 януари няма да бъде усетено заради голямата инфлация. Това каза в интервю за „Фокус" финансовият експерт Мика Зайкова по повод увеличението на минималната работна заплата и пенсия.


По думите й въпреки добрите новини за ръст на доходите 2018 г. стартира и с увеличение в цената на водата и природния газ, като инфлацията регистрира притеснително високи нива от около 5%. „


Колко се увеличи минималната работна заплата – 510 лв. Колко са необходими на един човек да живее скромно и да покрива разходите си – на един софиянец му трябват 575 лв, а на човек средно в страната са необходими 565 лв. Всичко това е по-високо от минималната работна заплата. Не бива да се забравя, че 30% от домакинствата в България са под доходите, граничещи с бедност. Досега прагът на бедност беше 314 лв, сега става 321 лв, само че под този праг се намират 30% от домакинствата или 2 милиона и 100 хиляди души", обясни тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:48 · 02.01.2018
Цешните се увеличават предварително. Това е от преминаването в "пазарно" стопанство. Качеството определя цената, ДА БЕ. За тази територия е характерна бедмостта и немотията. Преди девети септември 1944 и след 10 ноември 1999. Съдба на нещастници родили се тук. Радвайте се, че са се родили няолко хиляди бебета по-малко. По-малко бедняци!
опетков · 12:23 · 02.01.2018
Винаги е така там където няма реална конкуренция. Имахме измислен "социализъм", сега караме на измислен капитализъм. За съжаление цените хвръкнаха далеч преди увеличението на заплати и най-вече пенсии. И какво става, от увеличенията печелят най-вече търговците.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент