Подписаха рамковия договор за 2016 г.

Подписаха рамковия договор за 2016 г.  | StandartNews.com

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Българският зъболекарски съюз (БЗС) подписаха рамковия договор за 2016 г. Той ще влезе в сила от 1 април.

За дентална помощ са предвидени 123 млн. лв., съобщи председателят на Надзорния съвет на НЗОК Кирил Ананиев, цитиран от "Дарик". И допълни, че с още 8 млн. лв. ще осигурят една нова дейност за лица над 18-годишна възраст. Това може да бъде вадене на зъб или пломба, но ще извършва от 1 септември.

За пореден път доказахме, че сме коректна и отговорна съсловна организация, коментира от своя страна председателят на БЗС д-р Борислав Миланов. Категорично заставаме зад всички мерки, които ще бъдат въведени за осъществяване на контрол, допълни той.

След поредица от работни срещи, на които бяха обсъдени проблемните текстове в Националния рамков договор за медицински дейности за 2016 г. (НРД за МД 2016), Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Българският лекарски съюз (БЛС) се договориха за обемите и цените на медицинските дейности, които ще бъдат заложени в документа. Това стана възможно, след като НЗОК прие предложенията на БЛС и се съгласи на компромисни варианти за обемите и цените в НРД за МД 2016, въпреки вече заложените средства в Закона на бюджета на НЗОК за 2016 г. (ЗБНЗОК за 2016 г.) и очертаващия се недостиг в резерва на финансовата институция. Това съобщиха от пресцентъра на Националната здравноосигурителна каса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай