11:04 ч.

30.09.16

1 мин.

0

9

0

Законът за бурките мина на второ четене

от Стандарт |

Законът за бурките мина на второ четене

Парламентът забрани носенето на облекло, частично прикриващо или скриващо напълно лицето, на публични места на територията на България. Това се случи, след като Народното събрание прие на второ четене текстовете, придобили известност като Закона за бурките.


Според приетия закон облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето.


При носене на такова облекло на публично място наказанието е с глоба в размер на 200 лв. за първо нарушение, в размер на 1500 лв. за всяко следващо, а ако нарушителите са длъжностни лица, глобата е в размер на 500 лв. за първо нарушение и 2000 лв. за всяко следващо. Разпоредбите на закона няма да се прилагат, ако носенето на облеклото се налага по здравословни причини, от характера на упражняващата професия, в рамките на спортни, културни и образователни или други подобни прояви, в молитвените домове на регистрираните вероизповедания и когато със закон е установено друго, уточнява Фокус.


Както "Стандарт" вече писа, преди началото на дебата по законопроекта от ДПС предложиха обсъждането му да отпадне от дневния ред на Народното събрание. Предложението не срещна подкрепа от нужното мнозинство депутати, което накара народните представители от ДПС да напуснат пленарната зала в знак на протест.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:45 · 01.10.2016
Браво! Остава да се приеме, след което следва да се забрани строенето на джамии, воят на имамите, религиозните училища и така да се премахне тази психиатрична чума - ислям, от България.
Потребител · 02:09 · 01.10.2016
Добре, сега референдум за забрана на джамиите и турските училища. Докога разузнавателните служби ще си мълчат за ислямизацията която се спонсорира от Турция на наша територия.
Потребител · 14:05 · 30.09.2016
Правилно решение е взело НС.Кои носят бурки ? Пропаднали циганки-мангасарки за пари .Нито туркини нито помачки не носят бурки в България.
БРАННИК · 13:24 · 30.09.2016
Буркина фасо! Не че нещо, ама на бабите от самоковско, и на тЕх ли ще им забрАните 'а си носАт забрадки или само за терористите се отнася? Оти и они от родопскиот край, християнките и они носАт забрадки, па са на Исус от бандата. Оти шо?!
BarakBaghdadi · 15:44 · 30.09.2016
@БРАННИК Щото си прост помак! Става въпрос да пълно закриване на лицето, тип нинджа. Сега стана ли ти ясно?
Потребител · 12:59 · 30.09.2016
ДПС са обикновенни рязани карабинки които искат да наложат шериат в България.Да , ама няма да мине.Който е опитал веднъж от облагите на светската държава , трудно се отказва от тях.Затова ДПСарите да прибират "рязанките" в "кобурите" и да не плямпат много щото лошо им се пише.
Потребител · 12:06 · 30.09.2016
Който иска да носи бурка да върви в Саудитска арабия!
BarakBaghdadi · 11:43 · 30.09.2016
Бурките нямат нищо общо с религията! Те са нагла показност на политическият Ислям налаган от Саудитска Арабия и с тихата подрепа на САЩ.

ДПСто и всички български мюсюлмани трябва рязко да се разграничат от този вид Ислям и да помагат на службите да не се допуска да пусне корени в България! Ако не го направят, всички ние ще имаме проблеми, каквито имат във Франция и други либерални и крайно малоумни държави...
Потребител · 12:14 · 30.09.2016
@BarakBaghdadi ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДА СЕ СЪГЛАСЯ С ТЕБЕ!!НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ!! ДПС ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СИ ПОКАЗВА ЗЪБКИТЕ,4Е ТЕ СА ЕТНИ4ЕСКА ПАРТИЯ КОЯТО 6ТЕ ПРЕСЛЕДВА CЕЛИТЕ НА СУЛТАН ЕРДОГАН,КОЛКОТО И ДА МИМИКРИРАТ,4Е СА ПРОРУСКИ НАСТРОЕНИ.КРАИНАТА ИМ CЕЛ Е ХАЛИФАТА И ЗАГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент