Танева: Боите за яйца по магазините са безвредни

Танева: Боите за яйца по магазините са безвредни | StandartNews.com

"Боите за яйца, които се продават в магазинната мрежа, със сигурност за безвредни". Това заяви земеделският министър Десислава Танева в предаването "Събуди се" по Нова тв.

От началото на годината Агенцията е конфискувала 52 тона храна. То не е било негодно и вредно, но е било без съответните документи за произход, поясни тя.

Земеделският министър коментира и ситуацията с болестта нодуларен дерматит. "Заболяването, открито у нас, не е опасно за хората. Ако продуктите са минали през съответната термична обработка, няма никакъв риск", добави Танева.

До момента има установени 25 огнища и ферми, в които е регистрирана заразата. Проверяват се още места, за които има съмнение. "Дори човекът, дори ветеринарният лекар, е преносител на вируса и да зарази друг фермер и кравите му", уточни министърът.

Разберете повече от видеото:

Ще настояваме за извънредна целева финансова подкрепа в сектор „Мляко". Това обяви вчера земеделският министър Десислава Танева, която участва в срещата на министрите на земеделието на страните от Вишеградската група и България, Румъния, Словения и Австрия, която се проведе днес в град Прага, Чешка република, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай