Стойнев: Вината е във всички нас

Стойнев: Вината е във всички нас  | StandartNews.com

София. Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви в ефира на бТВ, че живеем в общество, в което всеки си мисли, че може да върши каквото си иска, без необходимия контрол. Той каза, че страната затъва все повече и че трябва да се преодолее езика на омразата.

"Политиците наистина трябва да се замислят, че има наистина много по-важни неща от споровете, в които се включва нашето общество. Каквото и да говорим сега, това е толкова незначително и второстепенно спрямо катастрофата от снощи и ние сега политиците да се караме. Толкова ли е трудно да седнем на една маса", каза Стойнев и добави, че няма конструктивен диалог.

"Нашата страна затъва все повече и повече. Всеки се оправдава с предишната власт. Моето желание е да седнем на една маса и да обсъдим проблеми от националната сигурност. Ние изчезваме като нация, здравеопазването ни се срутва, младите напускат държавата, толкова ли е трудно да седнем и да се разберем. Вината не е в предишните управляващи или в по-предишните, вината е във всички нас, защото трудно преодоляваме езика на омразата. Стига вече, така нищо добро не ни чака", призова Стойнев.

"Слава Богу, че все още има демокрация, на изборите суверенът каза своята воля. Съжалявам, че няма конкретни победители на тези избори. В крайна сметка се състави правителство с премиер Орешарски, с ясна програма, която се следва и основната ни цел е наистина да променим България", категоричен е икономическият министър. Той заяви, че за него истинският дебат е между лявото и дясното.

"Много е лесно да кажеш: "недоволен съм, да", но все още сме демократична държава. Ето, хората искат промяна, а във Варна защо има толкова ниска избирателна активност. Навремето хората са умирали, за да придобият това право да гласуват, а ние с лека ръка го отхвърляме", допълни Стойнев.

За президента Стойнев каза, че Плевнелиев е заел ясна позиция, която разделя обществото. "Има протестиращи, но има и хора, които преди два месеца ясно заявиха своята подкрепа за една или друга политическа партия. Тези хора чакат в момента да се вдигнат доходите, да има условия за работа. Не мога да приема, че съм червен боклук, защото аз искам хората да имат образование, доходи, няма нищо лошо в тези ценности и ще продължавам да се боря за тях", завърши Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай