Местан си призна, прави ДОСТ

Местан си призна, прави ДОСТ  | StandartNews.com

Изключеният от ДПС Лютви Местан най-после призна, че ще прави нов политически проект. Партията му ще се казва ДОСТ - Демократи за отговорност, свобода и толерантност. Но дали е протурска, Местан не коментира. Местан предприе екзотичния ход да представи бъдещия си политически проект в студиото на Нова телевизия. Както е известно ключови депесари посочиха две основни причини за отстраняването му – прекъснат диалог със структурите на партията и едноличен стил на управление, както и твърде топла връзка с Турция.

"Исках да видя докъде ще стигне атаката срещу мен и стигна дъното. Прескочени са всякакви човешки граници, не пощадиха семейството ми и децата ни. Аз се оказах шпионин, предател на националните интереси, авторитарен лидер", каза в началото Местан. Но не коментира защо го наричат така.

След това обясни, че може да носи на бой и че "не е галеник на съдбата" и каза"истинската причина за създаването на новия политически проект е, че в България има необходимост от реален либерален евроатлантически проект".

"Ние ще бъдем демократи за ДОСТ - Демократи за отговорност, свобода и толерантност", заяви Местан. А от студиото отбелязаха, че препратката към абревиатурата на бъдещата му партия означава на турски "приятел", (dost, тр. б.р.).

"Откровената ми натовска позиция за сваления руски самолет се редуцира до протурска", каза Местан по повод на прословутата декларация, която бе наречена "гаф" в коледната реч на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай