10:50 ч.

26.05.13

2 мин.

5232

18

12

Гласят шефа на "Шейново" за здравен министър

от Калина Александрова |

Гласят шефа на "Шейново" за здравен министър
Снимка: БСП

София. В кабинета „Орешарски" здравното министерство ще бъде оглавено от д-р Таня Андреева, която в момента е директор на болница "Шейново", предаде бТВ. Акушер-гинеколожката по професия смята да предложи законопроект за инкриминиране на нападенията върху медицински лица.


Да отпаднат лимитите за дейност и финансиране на медицински дейности е вторият приоритет на кандидат-министъра. По думите й не бива да има ограничения в лечението. Трета стъпка в по-социалното здравно ведомство ще бъде поевтиняване на лекарствата, а според директорът на „Шейново" болниците като търговски дружества трябва освен грижи, да поемат и своите разходи – например за ремонтни дейности. "Парите за болниците трябва да се разпределят по-балансирано, да няма избрани заведения, които да са свръхфинансирани, а други ощетявани. Средствата от здравните осигуровки трябва да се използват за здраве", заяви тя.


Д-р Андреева коментира побоя над лекари в събота като зловещ. „Престъпно е да се бият лекари без причина", коментира тя. По думите й Спешната помощ е най-трудната част от цялата медицина.


Тя поясни, че е приела поста след разговори с председателя на БСП Сергей Станишев. Причина да се съгласи са многото допирни точки, които има с програмата на левицата. Андреева описа виждането на БСП за здравеопазването като много по-социално. „ Държавата трябва да се намеси в момента на огромна заболеваемост на българите, демографски срив, достигащ следвоенни нива."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:41 · 27.05.2013
Докато Борисов и Цветанов ( Боко и Цвък ), които УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ ги пазят по една рота от НСО и за това плащаме по няколко милиона на година, то лекарите, кито се опитват да ни спасят са оставени на произвола на съдбата и наркоманите. Това е вследствие "ВИСОКАТА УПРАВЛЕНСКА КУЛТУРА" КОЯТО НАЛОЖИ ГЕРБ на България през последните 4 год.
ВЕРИТАС · 21:12 · 26.05.2013
ТАНЕЧКА, ЛИМИТИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СА НАИСТИНА НЕЗАКОННИ И ТРЯБВА ДА ОТПАДНАТ, НО ОРЕШАРСКИ НЕ ТИ Е РАЗЯСНИЛ, ЧЕ ЗА ЦЕЛТА ТРЯБВА ДА СЕ КОРИГИРА БЮДЖЕТА НА НЗОК, БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА, КОЕТО ЩЕ СТАНЕ ЧАК ДОГОДИНА, А ПО-ВЕРОЯТНО И ТОГАВА НЕ, ЗАЩОТО ПАРИТЕ ЩЕ СЕ СТОПЯТ ДА ДОТИРАТ ЦЕНИ НА ТОКА, ПЕНСИИ, ЕДНОКРАТНИ ПОМОЩИ И Т.Н.
Потребител · 20:14 · 26.05.2013
Не познавам д-р Таня Андреева, може би е много добър човек . Но зная, че ако ти се наложи по спешност да влезеш за операция в болница "Шейново", идва един лекар и ти казва едни пари да се дадат на ръка(700) в противен случай стажантите е се учат върху теб, а като легнеш на операционната друг лекар идва и ти казва (550) за паста и тези пари на рака.
И като си представям директора на тези хора ако стане министър какво ли би се случило?
Потребител · 18:11 · 26.05.2013
как стe биeтe доктори бe говeда дазe сe осмeлиаватe и да комeнтиратe
Потребител · 17:13 · 26.05.2013
ДО ГЛУПАКА които си мисли че лекарите за не бъдат бити трябвало по малко да работят: ЖАЛКА БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБО ,ИДИ ДА ЧАКАШ В ЧУЖБИНА 15 ЧАСА ЗА ПРЕГЛЕД В СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ.АКО ПОВИКАШ ЛИНЕЙКА И СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ПОСЕЩЕНИЕТО НЕ Е СПЕШНО ,ТИ ГАД МРЪСНА ЩЕ СИ ПЛАТИШ РАЗНОСКИТЕ И ПРЕГЛЕДА .А ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ ЛЕКАР НЕ ИМ ТРЯБВА А ПОП.
минувач · 16:53 · 26.05.2013
За който не знае каква е тази дама:

Таня Андреева е била член на националното ръководство на Движение "Гергьовден”, преди това членува в ОДС. През 2007 г. участва в местните избори, като заема 7-о място в листата за общински съветници на София като част от коалиция “Новото време”. След неуспеха на изборите на коалицията се записва в партия ГЕРБ.
Потребител · 17:15 · 26.05.2013
@минувач Значи има голям натрупан опит в смяна на партиите и най-накрая се върна там от където я бяха изпратили -БСП.А дали има принципи и професионализъм?
Потребител · 16:44 · 26.05.2013
За да бъдат по-малко бити хората,които упражняват лекарската професия трябва да започнат да работят по-малко и да се квалифицират повече.След време предпазливо постепено да стартират увеличаване на работното си време ,в зависимост от напредъка в квалификацията,като непрекъснато да си повтарят, че пациентът е номер 1 и те са тук,за да му бъдат лечители.
Потребител · 15:49 · 26.05.2013
Разхождам се по улиците на София и виждам усмихнатите лица на хората и си мисля-ТОВА СА ЩАСТЛИВИТЕ ЛИЦА НА ХОРАТА, УСЕТИЛИ,ЧЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ХВАТКАТА НА МАФИЯТА - БОКО И ЦВЪК И ВЕЧЕ ДИШАТ И СЕ РАДВАТ НА СВОБОДАТА. БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ!!!
Потребител · 17:38 · 26.05.2013
@Потребител тя мафията ега се разгръща в лицето на бсп,дпс и атака стой и гледай
Потребител · 14:07 · 26.05.2013
Поредната червена крадла,експерт по рушветите,празно нема
6ОПА · 13:37 · 26.05.2013
4ЕРВЕНО ,КРАДЛИВО КУРВЕ
ЩО Е КОМУНИСТ--СЕ Е КРАДЛИВ И НЕКАДЪРЕН
АНТИБЪЛГАРИН,ПОДЛОГА НА ТУЦИ И ЦИГАНИ
Потребител · 13:28 · 26.05.2013
„ Държавата трябва да се намеси в момента на огромна заболеваемост на българите, демографски срив, достигащ следвоенни нива." Права сте, мила госпожо, Борисов и ГЕРБ ни доведоха до СЛЕДВОЕННО СЪСТОЯНИЕ ВЪВ ВСИЧКО - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, РАЖДАЕМОСТ, БЕДНОСТ, БЕЗРАБОТИЦА, и още много, много...
Потребител · 13:21 · 26.05.2013
Чудя се какво ли ще правят такива като Тонев, които харчеха по няколко стотин милиона над одобрените в бюджета на болницата. Освен ако Андреева има кака...
Veritas · 11:54 · 26.05.2013
ТОВА ЗА ОТПАДАНЕТО НА ЛИМИТИТЕ ЗВУЧИ ТВЪРДЕ ДОБРЕ, ЗА ДА СТАНЕ!НАЙ-ВЕРОЯТНО ИМТЯ ЩЕ ЗАПОЧНЕ С ГОЛЯМАТА КОШНОЦА С ОБЕЩАНИЯ, А СЛЕД ТОВА ВСИЧКО ЩЕ ОСТАНЕ ВЯТЪР И МЪГЛА!
Потребител · 11:34 · 26.05.2013
"Престъпно е да се бият лекари без причина" - съгласен съм, само с причина :)
123 · 11:14 · 26.05.2013
ХАЙДЕ,ЗАПОЧНАХМЕ С КОМУНИЗМА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!МИЛА,ТАНЯ,ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ СА С ТАВАН,НЯМА КАК,МИЛА ТАНЯ,ДА ОТПАДНАТ ЛИМИТИТЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ ИМА БЮДЖЕТ НА НЗОК И ТОЙ ЗАВИСИ ОТ ПОСТЪПЛЕНИЯТА ЗА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ!ИЛИ ПРИ ВАС НЯМА ДА ИМА БЮДЖЕТ,А ПРОСТО ЩЕ СЕ РАЗДАВА НА ВСЕКИМУ СДПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ?ПЪРВОТО,КОЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ,ПРИ ВАС ВИНАГИ Е ТАКА,ЧЕ ЩЕ БАВИТЕ ПЛАЩАНИЯ ПОРАДИ ЛИПСА НА ПАРИ,ЧЕ ЩЕ УВЕРЯВАТЕ КАК ВСЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ ИМА....ДЕЖА ВЮ!ГЛУПОСТТА ИЗГРЯВА В ЧЕРВЕНО И ЗАЛЯЗВА В МРАК!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент