Депутатите с нови консултации за седмичната програма

Депутатите с нови консултации за седмичната програма | StandartNews.com

София. Днес за трети път ще се проведат консултации на парламентарните сили при председателя на Народното събрание Михаил Миков с цел да се постигне съгласие за седмичната програма на депутатите. След като предишните две заседания се провалиха поради липса на кворум, управляващите ще трябва да потърсят конеснсуса, за да може Народното събрание да работи нормални тази седмица.

Заседанията в четвъртък и петък не се състояха, тъй като от ГЕРБ отказаха да се регистрират, а от началото на месеца Атака бойкотира парламента като цяло. Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов даде заявката, че депутатите му ще осигурят кворум само за оставката на кабинета и ще влязат в пленарна зала само за "правилната" актуализация на бюджета на НЗОК.

ГЕРБ подкрепят искането на съсловните организации за допълнителни 328 млн. лв. за здравната каса, докато правителството предлага 225 млн. лв. Борисов има възражения и срещу предложения с актуализацията на републиканския бюджет таван на държавния дълг - той настоява за още 3.4 млрд. лв. и в бюджета да се отрази реалният дефицит, който според него е около 7% от БВП.

В БСП са скептични, че днес ще се постигне някакъв консенсус за работата в НС и предричат, че единственото заседание до разпускането на кабинета ще е за приемане на оставката, която се очаква до края на тази седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай