БСП с негативна оценка за 100-те дни на "Борисов-3"

БСП с негативна оценка за 100-те дни на "Борисов-3" | StandartNews.com

Първите 100 дни на кабинета "Борисов 3" са пропиляно време, не бе поставен и един важен проблеми за гражданите. Суджук за малцина, вместо хляб за всички. Това заяви заместник-председателят на "БСП за България" Жельо Бойчев на пресконференция в партийната централа, на която беше направен анализ на коалиционното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти 3 месеца след старта му.

"Това е правителство на скандалите, корупцията и нестабилността. НДК, Боршош и Суджукгейт не са само изолирани явления, а очертават истинския профил на управлението. Всичко се свежда до овладяване на икономиката, търговия с влияние, погром върху околната среда и опит за ограничаване на правата на работещите – или си част от играта и плащаш, или те смачкват. А суджукът е само най-циничната част от проявлението на това управление", допълни Бойчев.

Като примери той посочи скандалните назначения, нацистките поздрави, протести на браншовите организации, бързите обвинения в корупция.

"Това правителство започна с лобистко законодателство – първият законопроект, внесен в НС – законът за опазване на земеделската земя, бе оттеглен от самите тях два дни след това. Социалният диалог е замразен. Правителството вместо да го насърчава и гарантира, то противопоставя синдикати на работодателски организации", коментира Бойчев.

"Подобно е положението и в Министерството на отбраната – хаос около проектите за модернизация на българската армия. Опит да се разпалва война между институциите - поправките в закона за отбрана и въоръжени сили, които ограничават правомощията на българския президент и правят опит да се политизира армията", уточни заместник-председателят на левицата.

Според Жельо Бойчев не е бил поставен нито един от важните проблеми на българските граждани – бедност, растящо неравенство, демографска катастрофа, гарантиране сигурността на всеки български гражданин, борба с престъпността и корупцията, модерно и достъпно образование и здравеопазване.

Жельо Бойчев подчерта, че България има и заслужава друг тип бъдеще и друг тип перспектива.

"Това заслужават и всички милиони български граждани, които останаха и не напуснаха страната. От БСП искаме да им кажем, че има смисъл да останат и да се борят", каза още Жельо Бойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай