Таралежи окупират родното море

Таралежи окупират родното море | StandartNews.com

Варна. Морски таралежи нападат Черно море през тази година, алармират от Асоциацията за защита на плажуващите по родното крайбрежие.

Водните обитатели, които мъчат туристите, щели да нахлуят през Босфора от Средиземно море. Причина за нашествието е глобалното затопляне и покачването на температурата на водата в Черно море от 26 на 35 градуса, съобщиха за Стандарт Нюз аквалози.

Таралежите се крият в пясъците и бодат краката както на плажуващите, така и на нагазилите надълбоко. 

Лекарите в Спешна помощ в крайморските градове започнаха специален курс за първа помощ на набодени туристи. Морските екипи се запасяват със специални пинцети от Гърция, където проблемът е от години. Бодлите се вадят доста трудно, оплакват се препатили. 

Бум на продажбата на аква-обувки очакват търговците през тази година. Редица магазини вече се запасяват с иначе редкия артикул.

От патентното ведомство съобщиха, че находчив китаец, живеещ в София, вече е патентовал специален уред, който се вгражда в долнището на банския и като радар пищи, когато наблизо има морски таралежи. Банският със свирките вече се продава на някои сергии на Илиенци.

Спасителите на плажа обаче са притеснени, че пищялките ще дублират техните свирки и това ще обърква потенциалните давещи се.

Местната управа на морските градове ще реши на сесии на общинския съвет дали да не бъдат забранени алармите в банските костюми на плажа. Решението им ще бъде огласено не по-късно от 1 май.







Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай