Роми потрошиха автобус №1 в София

Роми потрошиха автобус №1 в София | StandartNews.com

София. Група роми са счупили с камъни стъкла на автобус на градския транспорт в столицата. Инцидентът се е случил снощи, с автобус, пътуващ по линия № 1 от кв. „Горубляне” към центъра на София.

Чавдар Васински, технически директор на фирма „Карат – С”, чиято собственост е автобусът съобщи чрез Фокус историята на инцидента. След преминаването на подлеза под бул. „Цариградско шосе”, възниква спор между пътуващите - една част българи и група роми. Стига се до побой, след което групата роми била свалена от рейса. При потеглянето му е започнала буквално  бомбардировка от страна на групата роми, които запретнали ръкави и започнали да хвърлят камъни и други предмети по автобуса.

Счупени са около шест стъкла на автобуса в задната му част. По данни на шофьора – групата е била от пет-шест души. Няма информация за пострадали граждани, но считам, че с това тяхно деяние са застрашили здравето на пътуващите в автобуса, каза Чавдар Васински.

За инцидента са сигнализирани Столична община и МВР.  Точната калкулация на щетите все още не е направена, но едно стъкло е от порядъка на 300 – 400 лева.  Автобусите са застраховани, ще преведем иск за щетите и предполагам, че би трябвало да бъдат платени, посочи Васински. По думите му това не е първият инцидент с роми.

По думите му - това не е първият инцидент с роми в градския транспорт, особено този към селата и кварталите около София. „Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи”, посочи собственикът на транспортната фирма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай