Очакват ни значими събития

Очакват ни значими събития | StandartNews.com

Астрологична протноза за периода от 27 септември до 3 октомври 2014 година

В началото на този октомври планетните аспекти се активизират. Енергията, която се излъчва преди/по време/ и след срещата на Меркурий/Марс, Юпитер/Плутон или Уран, Слънце/Меркурий/Уран и при друг, по-невинен обмен между небесните тела, превръща следващите 31 дни в арена на събития.

По характер, изявите, за които споменавам, могат да се определят като значими, тоест такива, към които трябва да проявяваме изключително внимание и предпазливост.

Последствията им са запомнящи се, сериозни и често противоречиви. Те притежават спокобността да променят битието на отделния човек, налагайки му да предприема или да се съобразява с обстоятелства, наложени му или независещи от волята му.

Ако трябва да обобщя, редно е да кажа, че от 3 до 7 октомври е труден период, който напълно оправдава информацията за характера на марсовите години / 2016 е под управлението на планетата Марс /. Наред с това, специалистите предупреждават, а ние трябва да помним, че поради специфичната си енергия войнствената планета носи обичайно неприятни сблсъци на мнения, на интереси и то на почти всички нива от обществената система. Квадратурата Марс/Юпитер носи в себе си опасен заряд. Очаква се, че той да излее силата си през конфликти с агресивна нотка като позволи да се развихри критикарството, самохвалството, неглижирането на чуждото мнение. Единствено, прилагането на съчетаната сила от овладяното и дисциплинирано съзнание, е в състояние да се противопостави на разрушителния харектер на аспекта.
Важно е да се отбележи, че най-уязвими и податливи на въздействие от страна на Марс/Юпитер през тази седмица ще са проблемните ситуации, противопоставянията, прикритата неудовлетвореност, които до момента са останали скрити в застоялите води под повърхността на ежедневието. Към началото на октомври настъпва моментът на тяхната ерупция.
"Да се внимава" днес е равнозначно на "да се пазим" от изблиците и решенията на собствения си необработен, неулегнал характер!

Овен
Бъдете добронамерени и щедри

Неизвестното, хоризонтите, които все така изглеждат далеч, непознатите страни и дългосрочните цели привличат и задържат трайно вашия интерес. Едновременно им посрещавате повече от времето си, а и заделяте от бюджета. Надявате се да задоволите любознателността си поне отчасти. Убедена съм, че седмицата ви ще премине в разговори, дискусии и беседи за най-интересното от онова, което не познавате. Нямате време да потъвате в мечти. Трябва да имате действена и активна позиция по всички въпроси така, както изисква от вас съчетанието Марс/Юпитер. Не мога да отрека, че в цялата тази суматоха от очаквания, планове, прокарващи къде реалистични, къде нереалистични намерения, остава място за любовта. Не забравяте да се вглеждате в чувстата си и в тези на другите. Бъдете добронамерени и щедри.

Телец
Не се затрупвайте с работа

Споменах във въведението, че планетата Марс управлява 2016-та и пренарежда, пренасочва по специфичен начин въздействията от страна на останалите планети. Във вашия живот тя създава ситуации, които провокират началото на нови контакти. Не забравейте, че точно сега, когато Марс има поредица от аспекти, социалното общуване, колегиалните връзки завземат все повече пространство като я отнемат от отношенията с интимен характер. Най-силно описаната линия ще се почувства през последните три дни от периода – от 3 до 7 октомври. За да се справите със задачите при наличинието на толкова задължителни условия, е подходящо да не се затрупвате с работа. Не се заблуждавайте, че околните не проявяват интерес към вас. Независимо какви са собствените им ангажименти, те са готови във всеки един момент да ви разкритикуват с повод и без повод.

Близнаци
Търсете съвет от близките

Вие изпитвате колебания. Разрешавате казус, който изисква да отделите повече време и внимание. Не можете да претеглите от раз дали да продължите в избраната професионална посока? Дали не е дошло време за една промяна? Преди да направите каквото и да било, моля, обсъдете с доверени хора намеренията си. Налага се да го сторите заради силата на планетните връзки, посочени във въведението. Марс/Юпитер са в аспект, провокиращ интереса на заобикалящите към процесите във вашия живот. Всяко прескачане на тяхното мнение им дава повод да ви търсят обяснение. Едва ли искате да прекарате приятните иначе есенни дни в припирни и спорове. Тази линия ще е най-активна от 3 до 7 октомври. Ако на споменатите дати се налага да сте на работното си място, действайте внимателно, бъдете далновидни. Така ще съумеете да изместите фокуса от опасните теми или от онези проблеми, които днес не можете да разрешите.

Рак
Почвате нещо дълго подготвяно

Вие сте способни на концентрация. Но вместо да решавате наболелите проблеми, превръщате собствената си персона в център на задълбочени размисли. Припомняте си онова, което не сте направили или не сте свършили, търсите причините за неуспеха си. Мозъкът ви работи на пълни обороти. Най-активно ви занимават причините за проблемите, възникнали между вас и децата, по-младите колеги или съседи. Ще продължите да се вглеждате и дълбаете с мисълта си във всеки детайл и случка от делника. В резултат, след 7 октомври, ви се отдава възможност да започнете нещо дълго подготвяно. Стига да сте претеглили добре силите си, няма защо да се боите от провал. Май,указанията натежаха. Моля, не се изневерявайте. Актуалните аспекти подсказват, че днес вие може само да спечелите, ако се вслушвате в съвети.

Лъв
Предстоят ви важни разговори

Приели сте поза на решителни и сигурни в себе си хора. Също сте жертвоготовни, готови да помогнете на всеки, който ви потърси за съвет. Убедени сте, че можете да покажете на света на какво сте способни. Успех. Помислихте ли също, че разполагате с определен ресурс – съчетание от физически сили, емоционален статус и материални възможности? Е, ако не сте се сетили за това, то е време да го направите. Точно, докато Юпитер преминава през първите градуси от знака на Везни, вие сте подложени на допълнителни натоварвания: очакванията ви и изисквания към вас порастват. Не можете да се скриете от влиянията на планетите, но можете внимателно да прочетете тези редове. На 6 и на 7 октомври ви очакват важни разговори, обсъждания, дискусии. Предлагам ви това да е заключителната им фаза, да вървите към приключването на договори или към подписване на документи. Разтакаването не е във ваш интерес.

Дева
Овладейте страстите

Не толерирате чуждите идеи. Давате на своите най-високата оценка. Очаквам да сте непримирими в защитата на собствените интереси, но и да потърсите път за постигането на разбирателство. Не забравяйте, че към момента нито едно небесно тяло от репертоара на астрологията не преминава през вашата задиакална територия – тази на знака Дева. Предлагам ви навреме да се отдръпнете, да избягате от откритите битки, да ограничите желанието си за конфронтация. Иначе спиралата на противопоставянето ще се завърти и ще задълбочи недоразуменията. Така ще е не само през тези дни, но и през голяма част от месеца. Интелигентният начин, по който вие предлагате да се извърши конкетна задача, дразни околните, главно колегите, но те ще трябва да го приемат. А колкото до личните контакти и атмосферата при тях,
ще предположа, че там няма верен подход, ако заложите на еднозначните и едноличните решения. Моля, проявете воля, за да уталожите страсти, докато откриете компромиса.

Везни
Разкрийте чувствата си

Вие сте в приповдигнато настроение. Нарасва вашето желание да се включвате в живота на другите. Вие все по-често ще показвате глава навън, в обществото, напускайте доброволното си усамотение. Повече не мислите, че там сте се чувствали добре, чудите се как сте издържали толкова дълго. 2 и 3 октомври са дни с раздвижен характер, които можете да употребите за пътувания и контакти. Ще ви е от полза да разберете какво мислят околните, какви са техните планове. Може би ще се запалите по една идея, а тя ще осмисли проектите ви за следващите седмици? Не загърбвайте и възможността да разкриете пред някого своите чувства. Таите ги от доста време. Сега е моментът да се разкриете. Ако това не е вашият случай, защото индивидуалните положения преместват другаде акцента на дните, не се притеснявайте да покажете къде искате или очаквате да има промяна. Достатъчно е да разместите делничните ангажименти и ще се освободи място за желаните занимания.

Скорпион
Давайте го по-кротко

Всички важни планетни аспекти ви поставят във фокуса си. Чувствате, че ви наблюдават и установявате, че околните проследяват с внимание вашите действия, постъпки. Нямате избор, трябва да сте на ниво. Натрупалите се задачи през септември, както и от предходните месеци, които наред с обществените ангажименти повече не търпят отлагане. До тук – добре, но вие чувствате умора. Няма как да не обърна отново внимание на въздействието на планетата Марс. Тя настоява за въздържание от емоции и съзнателни реакции. С други думи, направо ви отнема правото да "си правите онова, което ви хрумне". Никой не е в състояние да издържи дълго на подобно натоварване, дори и вие. Предлагам ви да го давате по-кротко. През дните от 2 до 5 октомври обстоятелствата позволят да си дадете няколкодневен отдих за събиране на нова порция енергия.

Стрелец
Пътувайте с любими хора

Нуждате се от среща с истинския си живот. Не възнамерявате да щадите никого, в това число, себе си. Разсъждавате много за и над постъпките си. Търсите смисъл в преоткриването на нови хора, нови занимания и цели. Мнозина ще си поставят за задача да организират тържество, празник, за да съберат на едно място любими лица. Други ще се задоволят с пътуване, на което да поканят най-обичните. И в единия и в другия вариант ще става дума за отношения и чувства, за общи планове за бъдещето. Убедена съм, че правите всичко това, защото имате нужда от близостта на проверени, лоялни хора, а и защото звездните обстоятелства ви подстрекават. Както вече обясних, един от главните герои на седемдневието, е вашият астрологичен управител, планетата Юпитер. Възможно е в подтекста на вашите действия някой да прочете желание за контрол, за напътстване. Не се изненадвайте, ако ви го кажат право в очите.

Козирог
Уреждате финансови въпроси

Приятно ви е да гледате как делата ви напредват. Не се страхувате от равносметката. Годината продължава да е успешна за вас. Имате още няколко конкретни проекта в нейните рамки, но те могат да почакат. Сега сте решени да се насладите на постигнатото. Първите два дни, независимо от факта, че са празнични, са изключително напрегнати. Не са подходящи за интимни срещи и разговори. Следват още няколко също толкова напрегнати дати от календара ви. В началото на октомври ви се налага да разговаряте по делови въпроси, свързани с уреждане на финансови отношения. Вероятно, отсрещната страна не смята да ви помага в търсенете на вярното, правилното решения. Дайте всичко от себе си, за да постигнете съгласие. Не протакайте процесите.

Водолей
Решавайте последователно проблемите

При вас лятото приключи вяло. Напук на приказките, че есента е един лежерен сезон, вие сте с напрегната програма. Мнозина правят планове за близки и по-далечни пътувания. Те могат да се реализират още преди да е свършил разглежданият период. Ако подобни намерения надскачат възможностите ви, заемете се да използвате дните по друг начин. Убедена съм, че не е необходимо да ви давам идеи, тъй като вие вече сте избрали как да прекарате свободното си време в края на септември. С каквото и да се захванете, трябва да помните, че присъствието на Марс/Юпитер върху първите градуси от знаците на Козирот и Везни настояват вашите действия да се отличават със сериозност, задълбоченост и последователност. Не можете да си позволите решения и стъпки, които след дни ще се нуждаят от корегиране, преконфигуриране или направо от отмяна. Не го забравяйте, докато гласите програмата си.

Риби
Не правете далечни планове

Воювате с всички и по всякакъв повод, защото искате да се чувствате свободни. Игнорирате натиска от страна на обстоятелствата и на околните. До кога ли ще успявате? В този момент това няма значение за вас. На никого няма да позволите да ви натоварва с проблемите си и още по-малко да ви държи сметка за вашето поведение, избор, намерения. Нищо чудно, че точно през дните от началото на октомври ви се прииска да намерите време за усамотени занимания: за хобито си, да предпочитате книги, да гледате филми, които дават храна на фантазията ви. След 3 октомври подобни дейности все по-трудно ще си прокарват път в ежедвението ви. Ситуациите се заплитат. Нещо може да ви сепне и да ви извади от летаргията. Не позволявайте на обстоятелствата да ви сварят неподготвени. Не гледайте прекалено напред – действате ден за ден, ако се наложи, час по час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай