Не съм единственият Росен в държавата

Росен Желязков, главен секретар на Министерския съвет

Не съм единственият Росен в държавата | StandartNews.com

- Г-н Желязков, очевидно не сте арестуван, както се твърдеше ?

- Няма за какво.

- Наясно ли сте за операцията на прокуратурата и ДАНС в печатница "Мултипринт"?

- Не, защото нашите взаимоотношения приключиха на 8 май вечерта. Нямам представа какво са печатали след това - теоретично всичко могат да печатат. Допълнителните бройки отпечатани бюлетини по поръчката не са 350 000, а над 700 000 - 10% от броя на избирателите.

- Разпитваха ли ви вече по Костинбродския скандал?

- Никой освен медиите не ми се е обаждал. Тепърва трябва да се установи какво са открили прокуратурата и ДАНС. По документацията за участие, винаги е било така на избори - има технологичен брак, който се съхранява в печатницата при режим на достъп в отделно помещение до приключване на изборите. Трябва да се установи дали това е технологичен брак и дали бройката е адекватна на технологичен брак. Нали не си представяте, че в едно производство няма брак. За мен трябва да се установи дали този допълнително отпечатан брой, ако не е брак, дали би послужил за нещо и кому би послужил. Защото иначе всичко е много навързано - понеже този бил от онези... и държавен преврат.

- Вие ходили ли сте в тази печатница, за да видите как се отпечатват бюлетините?

- Не, разбира се. За изборите има редица обществени поръчки - има протоколи, книжа, пликове. Имам над 200 поръчки на година и не ходя по изпълнителите да гледам как си изпълняват работата. Не е свойствено, по тази процедура са работили експерти от Министерския съвет. Освен това по приемането на бюлетините са отговорни областните администрации. Бюлетините отиват в кашони, запечатани, със съответните фабрични номера и се приемат под брой.

- Телевизия пусна свидетели, които чули думите: "Росен се издъни, тази нощ нощната смяна е продължила да печати бюлетини." Хората в Костинброд смятат, че това сте вие?

- Аз не съм единственият Росен в държавата. Никога не съм ходил в Костинброд, камо ли в печатницата. Не познавам въпросния Бончев, не съм го виждал, не познавам негови близки. Не се чувствам жертва, това е част от цялата каша в кампанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай