Елитът отпразнува Деня на София с водосвет

Елитът отпразнува Деня на София с водосвет | StandartNews.com

Официалното тържество за Деня на София се състоя пред храм „Света София", който се намира срещу самата столична община.

Там мелнишкият епископ Герасим отслужи тържествен водосвет в чест на празника на българската столица. След това беше издигнато знамето на град София редом до знамената на ЕС и България.

Благодаря ви за доверието, които се стараем да заслужим всеки ден. С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова се обърна към гражданите по случай празника на града. "Нека да изберем да бъдем добри хора и да си помагаме един на друг", призова тя.

Йорданка Фандъкова честити празника на всички софиянци и заяви, че София е древен град, но е град с млад дух, с много енергия и с много сила. Тя изтъкна, че това са силата и енергията на неговите хора, на всеки един от нас.

„Пазим и променяме София заедно. Променят я гражданите с талантите и знанията си, стремежите, неспирния критичен дух. София предизвиква с възможностите, които дава.

Всеки остава своя белег върху града и живее своята неповторима софийска история. В София се живее, защото градът е общност и няма нито пътища, нито домове без хора", посочи столичният кмет.

Фандъкова пожела още на гражданите да са здрави, да имат мъдростта да различават правилното от неправилното и силата да избират доброто, както за големите решения, така и във всекидневните избори.

На официалната церемония присъстваха патриарх Неофит, президентът Румен Радев, предателят на НС Димитър Главчев, депутати, съветници, заместник-министри и посланици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай