08:45 ч.

30.11.17

1 мин.

0

1

0

Учените от БАН отново протестират

от редактор |

Учените от БАН отново протестират

Учени ще протестират срещу бюджета на Българската академия на науките за 2018-а година. В знак на недоволство от сградите на институцията ще бъдат спуснати черни знамена.


Предвидено е парите на институцията да се увеличат с 5 милиона лева и така средствата на БАН да станат общо 83 милиона лева.


Според учените обаче увеличението ще стигне едва за покриване на повишението на минималната работна заплата.


В същото време на предишен протест исканията бяха за увеличаване на заплатите със 100 лева. Учените настояват още за допълнително заделяна от държавния бюджте на 75 милиона лева за наука и научни изследвания.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:46 · 30.11.2017
За да има пари за наука и здравеопазване трябва да се махне антисоциалното правителство на Борисов от власт заедно с предателите псевдо-патриоти.Връщане на социалната държава и изгонване на фашистите от властта.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент