09:40 ч.

18.10.17

1 мин.

0

1

0

Едва 12 000 деца са се върнали в училище

от редактор |

Едва 12 000 деца са се върнали в училище

Месец след началото на учебната година над 12 000 деца са в класните стаи по след кампанията на образователното министерство за връщане на отпадналите от училище. Данните са към 1 октомври, а окончателните цифри ще са ясни в края на първия срок.


Това обаче е капка в морето в сравнение с над 200 000 деца, за които образователният министър Красимир Вълчев заяви през септември, че са останали извън училище.


Заместник-министърът на образованието Деница Сачева коментира резултатите от програмата за връщане в класните стаи на учениците, отпаднали от образователната система. Като уточни, че подробни данни за това какво се случва с децата, които са върнати в училище, ще бъде дадено в края на първия срок, тя съобщи, че към 1 октомври 12 хиляди деца отново са в класните стаи.


"Искам да подчертая, че поне към първи октомври ние говорим за над 12 хиляди деца. Едно поколение деца в България е около 65 хиляди. Завръщането на 12 хиляди деца обратно е същност много сериозна част от едно поколение деца в България", каза тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:36 · 18.10.2017
За какво да се връщат в Българското училище? Като завършат да ги наемат бивши комунисти - собственици на предприятия на 600лв. заплата ли?Да отидат в Немско училище,Норвежко училище,Американско училище, всяко друго училище.И да напуснат България!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент