След акция в Галиче: Задържаха кмета и сина му

Арестът на кметския син Мартин Чоков

След акция в Галиче: Задържаха кмета и сина му | StandartNews.com

Ценко Чоков и синът му Мартин са сред задържаните при акцията на ГДБОП тази сутрин в Галиче. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група.

По-рано тази сутрин вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че спецакция се провежда в населеното място. Тя съобщи за 12 задържани до момента. С коментар по темата се включи и премиерът Бойко Борисов, който заяви, че "там не може да продължава повече така". "Стотина полицаи има в Галиче, има и задържани, защото не може да продължават с палежите на коли", подчерта Борисов.

Работното обвинение е за организирана престъпна група за лихварство и принуда със заплахи и палежи, действаща в региона на с. Галиче и ръководена от кмета на селото Ценко Чоков, съобщиха от прокуратурата.

До момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд. Още един адрес е претърсен в условията на неотложност. Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, телефони и други доказателства.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са още 10 души, уточнява bTV. Силовият министър изтъкна, че разследването се води от два месеца.

Вчера е арестуван и Венцислав Николов – мъжът, който твърдеше, че е видял кметът да пали колата му. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай