Спецоперация в Галиче, над 10 задържани

Спецоперация в Галиче, над 10 задържани | StandartNews.com

Галиче осъмна с полиция и разследващи прокурори. От ранни зори в населеното място тече спецоперация, а до момента задържаните са 12. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

„В момента на територията на Галиче се провежда специализирана полицейска операция и са задържани 12 души", заяви вицепремиерът в предаването „Тази сутрин" по bTV.

Тя не уточни кой точно и по какви обвинения е задържан. Бъчварова разясни обаче, че в Галиче се работи по сигнали от 2 месеца насам.  „Нашето желание е да успокоим ситуацията и да разследваме всички случаи, по които има подадени сигнали", подчерта вътрешният министър. 

Тя допълни, че специализираната операция не е свързана с палежите на автомобили в града от последните дни. „Просто съвпаднаха обстоятелствата, вероятно ситуацията е толкова напрегната, че е естествено да се случи", каза Бъчварова.

По-късно и премиерът Бойко Борисов коментира операцията в Галиче. "Там не може да продължава така, непрекъснато си палят колите", каза той. Премиерът не каза дали кметът Цонко Чоков е сред задържаните, като призова властите да бъдат оставени да си свършат работата.

„Има един процес, при който се натрупват факти, които индикират колко сериозен е един проблем", подчерта силовият министър. По думите й, приоритет номер 1 на МВР е да се бори с битовата престъпност.

„По отношение на битовата престъпност не може да участва само МВР, опитваме се да ангажираме всички институции", допълни тя.

„За съжаление към този момент не се справяме както бихме искали с битовата престъпност, но мога да уверя всички, че правим всичко възможно да променим това", каза още Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай