Кръчмар и елтехник с оръжия като нинджи

Кръчмар и елтехник с оръжия като нинджи | StandartNews.com

Откриха пушки и заглушители в домовете на бохема Данчо Червения и негов приятел

Пловдивски кръчмар и елтехних трупали оръжия като за световно. Двамата бяха арестувани при спецакция на полицията под тепетата. Униформените задържали 64-годишния Йордан Червения от село Болярци и Димитър Лазаров, на 65 г., от съседното с. Избегли. В имотите им полицаите открили три нарезни пушки, една пневматична, ловен автомат, пет нарезни цеви, 6 заглушителя, оптичен мерен прибор, множество части за огнестрелни оръжия и 600 патрона от различен калибър. Оръжията и боеприпасите са иззети. Червения държи кръчма в махалата и според МВР е с богато криминално минало, уточняват от МВР. Двамата с Лазаров са в ареста за 24 часа, образувани са досъдебни производства.

Според хората в Болярци Йордан Червения бил същинският притежател на бойния арсенал. Част от съседите му обясняват, как се говорело, че продавал оръжие. Хората в селото го описват като бохем. Самият Йордан пък твърдял, че е колекционер.
Другият задържан - Димитър Лазаров, нямал хал хабер, че в дома му се съхраняват пушкала, твърдят хората в селото. Според тях той в живота си не се е докосвал до пушка. Съседите разказват, че Димитър бил електротехник, но напоследък залитал по чашката. Малкият му син се занимавал със спорт, а другият живеел в Русия.

Полицаите започнали операцията след сигнал, че в имотите на двамата има голям боен арсенал. Разследващите установяват дали задържаните нямат връзка с наемни убийци, на които са давали оръжия и патрони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай