Конфискуваха стоки менте за 170 000 лв. от два магазина

Конфискуваха стоки менте за 170 000 лв. от два магазина | StandartNews.com

Благоевград. Икономическа полиция конфискува стоки менте за близо 170 000 лева от два магазина в Петрич. Акцията срещу продажбата на дрехи и аксесоари с поставени знаци, копиращи регистрирани търговски марки без разрешение на техния притежател, е проведена в четвъртък в южния град.

В търговски обект за чанти и аксесоари са открити и иззети 9 часовника, 7 шала, 24 портмонета, 15 чанти, носещи знак на запазената търговска марка „Louis Vuitton", едно портмоне с марка „Christian Dior" и 6 чанти „Adidas". Приблизителната стойност на иззетите стоки по цени на производител е около 62 250 евро.

В друг петрички магазин за продажба на дрехи са намерени и конфискувани 67 спортни комплекта от запазената търговска марка „Adidas", 37 спортни комплекта „Nike", 65 чифта маратонки „Adidas", 130 чифта маратонки „Nike", 5 чифта маратонки „Converse", раница с марка „Adidas", раница "Nike" и осем спортни чанти „Converse". По цени на производител нелегалната стока възлиза на около 46 600 лева.

За случаите е уведомена Районната прокуратура в Петрич. Образувани са досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 172 Б от Наказателния кодекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай