Тръмп отмени срещата с Ким Чен-ун

Тръмп отмени срещата с Ким Чен-ун | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени срещата си със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, планирана за 12 юни в Сингапур, заради "огромната ярост и отявлената враждебност" в неотдавнашната декларация на Северна Корея, предаде Асошиейтед прес.

В декларацията севернокорейското правителство нарече вицепрезидента Майк Пенс "политическо чучело" и заяви, че е еднакво готово и за ядрена конфронтация, и за масата за преговори, отбелязва АП.

В писмо до Ким Чен-ун, публикувано днес от Белия дом, Тръмп заявява, че въз основа на тази декларация смята за "неподходящо в сегашния момент да се състои отдавна планираната среща". Северна Корея говори за ядрените си способности, "но нашите са толкова внушителни и мощни, че се моля на Бог никога да не бъдат използвани", пише президентът на САЩ, цитиран от АП.

Той приканва Ким да не се колебае да му се обади или да му пише, ако промени мнението си по въпроса за срещата на върха.

С отменянето на срещата светът се лишава "от голям шанс за траен мир", пише Тръмп в писмото до Ким. "Имах усещането, че между Вас и мен се изгражда чудесен диалог", пише Тръмп, който продължава да се надява, че един ден ще се срещне с Ким, отбелязва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай