20:00 ч.

31.07.17

1 мин.

0

0

0

Истанбул отписал 1 млрд евро покрай преврата и атентатите

от редактор |

Истанбул отписал 1 млрд евро покрай преврата и атентатите

Председателят на Съюза на хотелиерите в Турция (TÜROB) Тимур Байъндър заяви, че при оценка на първите шест месеца през периода 2015-2017 год., загубите в туристическия сектор само в Истанбул са за над 1 млрд. евро, твърди  Догу хабер ажансъ (ДХА).


„Въпреки че има регулация на проблема за сигурността и независимо от увеличаването на заетите стаи в хотелите, това не се отразява позитивно на приходите. Същинският проблем е стресът, който предизвиква визията по оста бюджет-дестинация", обяснява туристическият шеф.


По негови данни, през юни 2015-та средната заетост на стаите в хотелите в Истанбул е била 39.9%, а през юни т.г. се е увеличила с 8.5% и е измерена на равнището от 43.2%.


Средната цена на нощувка само през последната година е намаляла със 17.5% - от 86.2 евро през 2016-та – на 71.1 евро през т.г. Средният приход на стая в хотел (независимо дали заета или незаета; показателят RevPAR) е намалял с 10.5% - от 34.3 евро през юни 2016 год., на 30.7 евро през юни т.г.


В крайна сметка, независимо от увеличаването на заетостта на стаите в хотелите общо в цяла Турция, страната все още е на последно място в Европа поради рязко намалените цени в туристическия сектор. По-специално през юни т.г. Истанбул е дестинацията с най-големи загуби в цяла Европа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент