Убиха сина на лидера на „Мюсюлмански братя" в Египет

Убиха сина на лидера на „Мюсюлмански братя" в Египет | StandartNews.com

Кайро. Синът на Мохамед Бади, върховен водач на ислямистките „Мюсюлмански братя", е бил убит при сблъсъците между силите за сигурност и протестиращи вчера в Египет, предаде АФП.

„Амар, син на Мохамед Бади, беше убит от бойни патрони в петък при клането на площад Рамзес", се казва в изявление на Партията на свободата и справедливостта.

Министър-председателят на Египет Хазем Беблауи е предложил ислямисткото движение „Мюсюлмански братя" да бъде законово разпуснато, предаде Газета Ру.

„Към настоящия момент правителството обмисля тази възможност", поясни правителственият прессекретар Шериф Шауки.

Беблауи е отправил предложението си към министъра на социалните въпроси, чието министерство отговаря за отпускането на разрешителни за неправителствените организации.

Анкара. Хиляди привърженици на сваления от власт президент Мохамед Мурси излязоха по улиците на Турция днес, за да изразят негодуванието си от кръвопролитията в Египет, предаде АФП.

Близо четири хиляди души се събраха в джамия в Истанбул и издигнаха лозунги връщането на Мурси на власт, като призоваха за свалянето на ръководителя на египетската армия Абдел Фатах ал Сиси.

С египетски флагове в ръка, протестиращите призоваха мюсюлманския свят „да помогне на египтяните, чиято кръв се пролива".

В централния турски град Коня близо хиляда души излязоха, за да подкрепят Мурси и неговите поддръжници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай