4000 полицаи бдят в Лондон за погребението на Тачър

Представители на над 170 държави участват в траурната церемония

4000 полицаи бдят в Лондон за погребението на Тачър | StandartNews.com

Лондон. 4000 полицаи бдят за сигурността на гостите по време на траурната церемония за погребението на Маргарет Тачър в Лондон днес.

Полицейски постове са разположени от рано сутринта по маршрута на процесията в Уестминстър с бариери с метални детектори.

Мерките за сигурност са засилени поради присъствието на важни личности от световната политика и шоубизнес. Потвърдили са над 2000 официални гости, представители на 170 държави, сред които и кралицата на Великобритания, Нейно Величество Елизабет II. За да изрази уважение от името на България, в Лондон е президентът Росен Плевнелиев.  

Ковчегът с тленните останки на баронеса Тачър вече пътува в процесия от Уестминстър, където е прекарал нощта, през Централен Лондон до църквата "Сейнт Клемънт Дейнс". След това ще бъде прехвърлен на топовна карета, теглена от Кралската конна артилерия, която ще го пренесе до катедралата "Сейнт Пол", където тленните останки на Желязната Лейди ще бъдат погребани. 

Маршрутът на траурната процесия е подкрепен от повече от 700 въоръжени служители. Всяка минута се изстрелва по един топовен салют от лондонския Тауър, докато трае церемонията.

Гледайте на живо траурната церемония по погребението на Маргарет Тачър тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай