29-годишната Кристъл пеела на глас "Love the Way You Lie"

Установена е самоличността на трите жертви на терора в Бостън

29-годишната Кристъл пеела на глас "Love the Way You Lie" | StandartNews.com

Бостън. Установена е самоличността на тримата загинали при експлозиите, които избухнаха по време на Бостънския маратон. Това са 8-годишният Мартин Ричард, 29-годишната Кристъл Кембъл и китайски студент, чието име не се разкрива по молба на неговите близки, предаде Си Ен Ен.

По последни данни на здравните власти общият брой на ранените при бомбените атаки е 183-ма души. 17 души са в критично състояние. Най-малко 40 от пострадалите са в тежко състояние.
До момента нито една групировка не е поела отговорността за експлозиите. Разследването продължава и в него участват всички щатски и федерални служби.

Кристъл Кемпбъл ще бъде запомнена от приятелите си с характера и любовта към живота, със страстта си към бейзболния отбор Бостън Ред Рокс и как пее на висок глас песента на Еминем и Риана "Love the Way You Lie" всеки път, когато я чуе по радиото.

Кристъл е 29-годишната жена, която загина при взривовете на финала на Бостънския маратон в понеделник. Баща й споделя: " Тя несъмнено беше дъщеря-мечта, дъщерята, която всеки баща мечтае да има". Кметът на родния й град Медфорд в щата Масачузетс обобщава спомените на съгражданите й за Кемпбъл: "Тя имаше страхотно чувство за хумор и лунички, и рижа коса, които напомняха за ирландския й произход. Тя работеше здраво над всичко, с което се захванеше".

Кристъл Кемпбъл е една от трите жертви на вече обявения от президента Обама за терористичен атентат на 15 април. Тогава загина и 8-годишно момче, радващо се на бегачите заедно със семейството си. Третата жертва е китайска студентка в Бостънския университет, отишла да гледа финала на маратона с приятели. Самоличността й не се разкрива от китайското консулство, по молба на нейното семейство.

13 други са с ампутирани крайници, общо 183 ранени са настанени в болница.

За разлика от атаките на 11 септември 2001 г., сега никоя организация не поема отговорност за акта.
Разследването установи, че бомбите са самоделни, направени от малко количество взрив в тенджери под налягане, натъпкани със сачми, пирони и други метални предмети, които са били извадени от телата на пострадалите.

 



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай