8-годишният Мартин чакал татко си на финала в Бостън

Мистерия около самоличността на атентаторите, властите потвърдиха за две взривни устройства

8-годишният Мартин чакал татко си на финала в Бостън | StandartNews.com

Бостън. Осемгодишният Мартин Ричард е чакал баща си, за да го прегърне след края на маратона в Бостън. Момчето обаче така и не успява да изпълни намерението си, тъй като става жертва на най-тежкия терористичен акт от 11 септември насам. Детето е една от трите потвърдени жертви след атаките.

Мартин почина, след като две бомби, скрити в кошчета за боклук, избухнаха по време на маратона в Бостън. Според данните 3-ма души са загинали, а над 173 са ранени след експолозиите.

Детето има брат - Хенри и сестра - Джейн, които са съответно на 12 и 6 години. Всичките са били на маратона, момиченцето губи крака си по време на атентата, докато Хенри е успял да се измъкне без наранявания.

Сред жертвите е и млада жена, спортистка, която трябвало да се появи на финала на маратона, за да срещне с мъжа си, но това така и не се случва.

За третата жертва на този етап няма дадена информация.

Според данните до този момент, най-малко 17 души от ранените са в критично състояние, включително и 2-годишно дете с травма на главата.

Според очевидци, зоната на финиша е приличала на бойно поле, "с разхърляни човешки крайници и обувки все още с плът по тях".

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че ще преследва докрай виновните, за да ги изправи пред съда.

Междувременно губернаторът на щата Масачузетс Дивал Патрик обяви, че по време на маратона в Бостън са били задействани само две взривни устройства, противно на първоначалните информации за три експлозии, една от които е била в библиотека, разположена в непосредствена близост до финалната линия на надбягването.

Дивал Патрик добави, че на място не са откривани неизбухнали самоделни бомби, както беше първоначалната информация.

„Важно е да уточним, че само две взривни устройства бяха открити вчера", заяви губернаторът.

Мистерията около самоличността на организаторите и извършителите на атентата остава, след като американските власти подчертаха, че до моменти никой не е поел отговорността за нападението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай