Шествие в памет на Борис Немцов в Москва

Шествие в памет на Борис Немцов в Москва | StandartNews.com

Шествие в памет на руския опозиционен лидер Борис Немцов ще се проведе в Москва днес. То ще бъде вместо планирания протестен марш "Пролет" срещу руския президент Владимир Путин.

Очаква се десетки хиляди души да се включат в шествието в центъра на руската столица. В събота властите дадоха разрешение за до 50 000 участници. Ще бъдат мобилизирани „достатъчно персонал и материали", като ще бъде използвани „допълнителни средства за контрол", съобщиха по-рано от пресслужбата на кметството в Москва.

Шествието трябва да започне в 15,00 часа местно време.

Припомняме, че Борис Немцовбе за стрелян в нощта на петък срещу събота.До момента има най-малко пет версии за неговото убийство.

„Ще бъде направено всичко, за да се даде организаторите и изпълнителите на това цинично убийство наказанието, което заслужават", каза по-рано Владимир Путин в писмо до майката на Немцов, Дина Ейдман. В него президентът на Русия определя определя смъртта на Немцов като непоправима загуба.

„Опасявам се, че Путин ще ме убие. Вярвам, че той е човекът, който започна войната в Украйна. Не бих могъл да го презирам повече". Това е заявил Немцов пред сайта Sobesednik, седмица преди неговото убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай