Путин си подарил 2 джета за $150 млн.

Путин си подарил 2 джета за $150 млн. | StandartNews.com

Винаги ще даваме адекватен отговор на антируските действия, обяви президентът

Руският президент Владимир Путин е пръснал над 100 млн. паунда (около 150 млн. долара) за два чисто нови луксозни самолета в момент, когато страната му е на ръба на икономическа катастрофа, пише британският в. "Дейли Мирър".
Снимките на машините вече са в интернет. Обзавеждането на джетовете е повече от луксозно. На фотосите се виждат пищни бели кожени столове, покрити със златни апликации, огромни легла, кухни, заседателни зали, дори фитнес. Всичко това било част от подаръка, който Путин си направил по случай 15-ата годишнината от избирането му за президент, която бе вчера, коментира вестникът. Стените навсякъде са декорирани с прекрасни картини и макар двата самолета да не са все още готови, се очаква да бъдат доставени за ползване до края на годината. Пищните покупки са направени в момент, когато Русия трупа дълг, докато се бори срещу санкциите, наложени заради подкрепата към проруските бунтовници в Украйна.

Първият самолет - Ил-96-300, ще струва на руския данъкоплатец 44 210 558 паунда. Втората машина - Ил-95-30-PU, го надминава по стойност - 61 231 589 паунда. Блогър, нарекъл се Кунгуров, пусна в интернет снимките от вътрешността на самолетите, които получил от свой контакт в министерство на отбраната.
В същото време на среща с ръководството на Федералната служба по сигурност на страната Путин заяви, че обстановката около Русия ще се променя в добра посока "само в случай, ако ние станем по-силни". Президентът също така посочи, че Москва винаги ще дава адекватни отговори на антируските действия. Той съобщи също така, че срещу Русия се планират акции по време на предстоящите избори през 2016 и 2018 г., и поиска да не се допускат подобни опити за дестабилизация, съобщи ТАСС.

Освен това президентът поиска от граничните служби на ФСС да отделят особено внимание на границата с Украйна. "Важно е и в бъдеще да се обезпечи безпрепятствено пропускане на бежанци, а също ако придвижването на камионите с хуманитарна помощ. Едновременно с това трябва да бъдат разобличени тези, които доброволно са взимали участие в наказателни операции срещу мирните жители, опитват се да заличат следите си или планират престъпления на територията на Русия", каза още Путин, цитиран от ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай