Започва предизборната кампания в Сирия

Започва предизборната кампания в Сирия | StandartNews.com

Дамаск. Предизборната кампания за президент на Сирия за почва днес. Няколко кандидати могат да подадат заявки за участие в президентските избори, което се случва за първи път в историята на страната.

Регистрацията на кандидатите за президентския пост започва в понеделник. Това съобщи РИА Новости.

Изборите трябва да се проведат не по-късно от 17 юли. Тогава изтича вторият мандат на управлението на Башар Асад. Парламентът на Сирия трябва да съобщи точната дата малко след началото на регистрацията на кандидатите.

„Ние няма да допуснем забавяне или отмяна на президентските избори под предлог ситуации в сферата на сигурността, вътрешната или външната политика", каза министърът на информацията на Сирия Омран ал-Зоуби.

Франция разполага с частични сведения, че режимът на сирийския президент Башар Асад отново е използвал химически оръжия, но няма доказателства за това, заяви по-рано френският държавен глава Франсоа Оланд в интервю за радио „Европа 1".

Със сигурност знам, че този режим показа какви ужасни средства може да използва и в същото време демонстрира отказ от какъвто и да било политически преход", каза още Оланд.

На 20 април във Франция се завърнаха четиримата френски журналисти, които прекараха 10 месеца в плен на Сирия.
Те пристигнаха с военен самолет в Северозападна Франция, след това се отправиха с хеликоптер към Вилакубле, южно от Париж, съобщи АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай