12:56 ч.

26.05.16

1 мин.

1165

0

0
Задават се нови стачки в Гърция

Пристанищните работници в Гърция започват 48-часови щафетни стачки. Те са недоволни от плановете на правителството за продажбата на двете най-големи пристанища – в Пирея и Солун.


Протестиращите, които досега многократно излизаха на улиците, тъй като се опасяват от съкращения, сега заплашват стачките да обхванат всички пристанища в страната. За последните месеци южната ни съседка не  веднъж беше парализирана от стачки на разлинчни браншове. Хиляди се опасяват за заплатите си и социалните си права след законодателните промени, които властта трябва да направи, за да получи помощ от ЕС. 


Приватизацията е ключово условие в споразумението с кредиторите, за да получи Атина силно необходимите ѝ спасителни заеми.


Междувременно, португалските докери решиха да удължат стачката на пристанището в Лисабон до средата на юни. Те настояват за по-високи заплати и по-добри условия на труд.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент