Вучич от Тирана: Косово е Сърбия

Сръбският премиер Александър Вучич разговаря с албанския си колега Еди Рама (вдясно)

Вучич от Тирана: Косово е Сърбия | StandartNews.com

Косово е Сърбия, ние разглеждаме Косово като територия на Сърбия, докато Албания вярва, че Косово е независимо. Това обяви сръбският премиер Александър Вучич в Тирана, където бе на визита на албанския си колега Еди Рама. Той от своя страна отговори, че не се чувства провокиран от позицията за Косово и добави, че "позицията на сръбската страна е непримирима".

"Въпреки че имаме много разногласия за Косово, това не омаловажава стойността на диалога между Сърбия и Косово, който за нас е сериозно въведение в откриването на нова глава между албанци и сърби", изтъкна Рама. По думите му "днес албанците и сърбите имат исторически шанс да възстановят мира, който най-накрая постигнахме в региона, мир, в който си струва да живееш". Сърбия иска добри отношения с Албания, заяви пък Вучич.

"Бих искал да протегна ръката си за приятелство с албанския народ, въпреки че имаме различни мнения", каза Вучич. Той стана първият премиер на Сърбия, който е на официално посещение в Тирана. За първи път дронове се грижеха за сигурността на сръбския премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай